Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1 sütőpor
3 ek kakaópor
1,2 deci étolaj
1,2 deci tej
Krém1. Hozzávalók:
3 vaníliás pudingpor
7,5 deci tej
30 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
Krém 2. Hozzávalók:
3 karamell ízű pudingpor
7,5 deci tej
30 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
Tojásokat szétválasztjuk, sárgajához bele tesszük a kr.cukrot , kevertetjük, meglazítjuk egy kis tejjel majd lassan hozzá adagoljuk az olajat és a megmaradt tejet. Mikor jó habos bele szitáljuk a lisztet, sütőport és a kakaót és a keményre felvert ojás fehérjét. Sütőpapírral bélelt gáztepsi nagyságú tepsibe öntjük és készre sütjük (tűpróba). A lapról lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
Mind a két krémet egyformán készítem, a pudingokból tejben sűrü pépet főzök, vajat kihabosítom a porcukorral s mikor kihűlt a puding kicsinyenként hozzá kevertetem a vajhoz.
Sütemény összerakása: alul van a kakaós tészta melyere rá kenem a vaníliás krémet. Háztartási kekszet bele mártok előre elkészített langyos nescaféba majd rá helyezem a kekszeket a vaníliás krémre. A kekszek tetejére rákenem a karamell krémet majd beteszem a sütit 2-3 órára dermedni a hűtőbe. Mikor kihűlt a krém a süti tetejét bevonom olvasztott csokoládéval és díszítem karamell krémmel (annyi karamell krémet hagyok díszítésre).
A legelső lépés, ami már tartalmazza is a legelső trükköt az az, hogy kimérjük a lisztet és szitáljuk át! Langyosítsuk fel a tejet és hagyjuk felfutni a szétmorzsolt élesztőt benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a tojások sárgáját, a porcukort és a vanília kivonatot krémesre keverjük és a végén hozzáadjuk a keményítőt is. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk és kimagozzuk – felhasználásig félretesszük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Ujjunkkal összemorzsoljuk, végül hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű