Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1 sütőpor
3 ek kakaópor
1,2 deci étolaj
1,2 deci tej
Krém1. Hozzávalók:
3 vaníliás pudingpor
7,5 deci tej
30 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
Krém 2. Hozzávalók:
3 karamell ízű pudingpor
7,5 deci tej
30 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
Tojásokat szétválasztjuk, sárgajához bele tesszük a kr.cukrot , kevertetjük, meglazítjuk egy kis tejjel majd lassan hozzá adagoljuk az olajat és a megmaradt tejet. Mikor jó habos bele szitáljuk a lisztet, sütőport és a kakaót és a keményre felvert ojás fehérjét. Sütőpapírral bélelt gáztepsi nagyságú tepsibe öntjük és készre sütjük (tűpróba). A lapról lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
Mind a két krémet egyformán készítem, a pudingokból tejben sűrü pépet főzök, vajat kihabosítom a porcukorral s mikor kihűlt a puding kicsinyenként hozzá kevertetem a vajhoz.
Sütemény összerakása: alul van a kakaós tészta melyere rá kenem a vaníliás krémet. Háztartási kekszet bele mártok előre elkészített langyos nescaféba majd rá helyezem a kekszeket a vaníliás krémre. A kekszek tetejére rákenem a karamell krémet majd beteszem a sütit 2-3 órára dermedni a hűtőbe. Mikor kihűlt a krém a süti tetejét bevonom olvasztott csokoládéval és díszítem karamell krémmel (annyi karamell krémet hagyok díszítésre).
Összekeverjük az alapanyagokat. 20 percig állni hagyjuk. 12 gombóc készül egy adagból. Tehát, 12 fél vagy negyed vagy pici sárgabarackra lesz szükség. Én most negyedeltem a bara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk (persze a vaj szobahőmérsékletű), ezután kb 20 percre hűtőbe tesszük. Kisodorjuk kb. 2 mm vastagra, és kiszúrjuk őket kb. 2 cm-es szaggatóval....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a hideg vajjal,a liszttel, a mandulával és a fahéjjal összedolgozni. 1 órára betenni a hűtőbe. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formálni belőle, majd sütőpapíros tepsibe tenn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztbe keverünk 5 deka darált diót, fél csomag sütőport. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű