1 kg alma
50 dkg darált keksz (lehet cukormentes is)
2 tk. őrölt fahéj
2 ek. citromlé
2 cs. vaníliás cukor
3 ek. porcukor(!!!!) vagy édesítőszer
Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk a citromlével.
Hozzátesszük a porcukrot/édesítőt, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Ha nem elég édes, még adunk hozzá cukrot/édesítőt.
Beletesszük a darált kekszet, jól összegyúrjuk.
Kis golyókat formálunk, darált kekszbe forgatjuk.
Darált diót is tettem bele és a forgatáshoz is.
A tészta összeállítása előtt egy tiszta serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg kicsit a zabpelyhet, és 10 dkg-ot daráljunk össze egy késes robotgépben. Aztán eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A tésztához valókat elaposan kikeverjük, bele az aprított aszalt szilvát és felvert tojásfehérjével lazítjuk. 2.) 160C fokon 15 percig, majd 140C fokon 50 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesNagyon gyors és egyszerű süti, 30-35 perc alatt kész. Kapcsold be a sütőt, hogy felmelegedjen kb. 200-220 fokra. Vajazd ki a tepsit. A meghámozott almákat reszeld le, fahéjas cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba-hőmérsékletű Ramát, a tojássárgákat és a kristálycukrot a csipet sóval habosra keverem, majd hozzáadom a tejet, azzal is jól kikeverem, kanalanként hozzáadom az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű