Tésztához:
20 dkg mandula őrölt
10 dkg gesztenyeliszt
5 dkg zsír
2 púpozott evőkanál Eritrit (lehet több is)
2 tojás
2 csipet aszkorbinsav
2 csipet szódabikarbóna
Egy pici só
Töltelék:
3-4 tk kakaó
2-3 tk eritrit
1 tk gesztenyeliszt
+ annyi víz hogy krémes legyen
Esetleg mandula vagy rum aroma
Először összekeverem a szárazanyagokat, valamint az aszkorbinsavat, szódabikarbónát és a pici sót.
Ezután beleütöm szárazanyagok közé a két tojást és hozzá keverem a zsírt is.
Ezt addig keverem amíg teljesen össze nem áll egy gyúrható kicsit ragacsos masszává.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Ezután a tésztát 2 sütőpapír között kinyújtom egy folpackos tekercs segítségével (nem volt nyújtófám és a nyújtást is csak az asztalon csináltam), majd rákenem a tetejére a kakaós krémet, megszórom mazsolával.
Majd 180 fokon 40 percig sütjük.
Nem a leg édesebb de nekem pont jó volt így, mindenesetre édesszájúak tehetnek bele több eritritet.
A banánt a tojásokkal turmixold össze, majd keverd el hozzá alaposan a többi hozzávalót is. Szilikonos vagy sütőpapírral bélelt formában süsd ki: előmelegítve, 170 fokon kb. fél ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Ned...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. A tojássárgájához öntjük az olajat, majd 2-3 lépésben beleforgatj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű