Tésztához:
20 dkg mandula őrölt
10 dkg gesztenyeliszt
5 dkg zsír
2 púpozott evőkanál Eritrit (lehet több is)
2 tojás
2 csipet aszkorbinsav
2 csipet szódabikarbóna
Egy pici só
Töltelék:
3-4 tk kakaó
2-3 tk eritrit
1 tk gesztenyeliszt
+ annyi víz hogy krémes legyen
Esetleg mandula vagy rum aroma
Először összekeverem a szárazanyagokat, valamint az aszkorbinsavat, szódabikarbónát és a pici sót.
Ezután beleütöm szárazanyagok közé a két tojást és hozzá keverem a zsírt is.
Ezt addig keverem amíg teljesen össze nem áll egy gyúrható kicsit ragacsos masszává.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Ezután a tésztát 2 sütőpapír között kinyújtom egy folpackos tekercs segítségével (nem volt nyújtófám és a nyújtást is csak az asztalon csináltam), majd rákenem a tetejére a kakaós krémet, megszórom mazsolával.
Majd 180 fokon 40 percig sütjük.
Nem a leg édesebb de nekem pont jó volt így, mindenesetre édesszájúak tehetnek bele több eritritet.
1.Tészta: a hozzávalókból sütünk egy piskótát. 2.Krém 1.: összekeverjük a hozzávalókat és rákenjük a kihűlt piskótára. 3.Krém 2.: Pudingot főzünk a hozzávalókból, majd ha kihűlt,...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. Közepesen meleg sütőben 15...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat és a cukrot habosra kevered. Hozzákanalazod a sütőporral elkevert lisztet, majd legvégül a tejfölt. Palacsinta állagú, nyúlós masszává gyúrod géppel. Forró olajban k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy tálba öntjük, és beletesszük a zabpelyhet és a zabkorpát. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és 0,5 ek édesítőt majd jól elkeverjük. Egy kicsit állni hagyjuk, ha úgy látjuk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű