- 4 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 80 g vaj vagy margarin
- 160 g liszt vagy ha gluténmentesen szeretnéd barna rizsliszt
- 40 g cukor vagy édesítő
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 kanál kakaó por
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kikeverjük.
◾️A sárgájához hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a vaníliakivonatot.
◾️A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk.
◾️Ezután ketté választjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
◾️Habzsákba töltjük a tésztákat és külön-külön halmokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire (ha nincsen habzsák, akkor kanállal is tehetünk kicsi halmokat, kb. dió nagyságúakat).
◾️A tészta csúcsokat vizes ujjal elsimítjuk.
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
◾️Egy kakaós és egy sárga tésztát összeragasztunk lekvárral.
◾️A végén, amikor összeragasztottuk a sütiket, olvasztott csokival díszítjük.
A vajat a tojással,tejjel,cukorral összemixelünk,hozzá a többi adalékot és sütjük.190 fokos előmelegített sütőben kb 70 perc Tűpróbáig sütjük.Az idő mindig a sütő teljesítményétől...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 2. 4 részre osztjuk, nagy gáz tepsi méretű...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA cukrot,puha margarint,mézet,a tojásokat habosra keverjük,majd apránként hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIn a food processor, pulse together almond flour, salt, and baking soda Pulse in dark chocolate until texture of coarse sand Pulse in dates until texture of coarse sand Pulse in...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű