- 4 tojássárgája
- 3 tojásfehérje
- 80 g vaj vagy margarin
- 160 g liszt vagy ha gluténmentesen szeretnéd barna rizsliszt
- 40 g cukor vagy édesítő
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 kanál kakaó por
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kikeverjük.
◾️A sárgájához hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a vaníliakivonatot.
◾️A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk.
◾️Ezután ketté választjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
◾️Habzsákba töltjük a tésztákat és külön-külön halmokat nyomunk egy sütőpapíros tepsire (ha nincsen habzsák, akkor kanállal is tehetünk kicsi halmokat, kb. dió nagyságúakat).
◾️A tészta csúcsokat vizes ujjal elsimítjuk.
◾️Ezután 180°-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
◾️Ha megsült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
◾️Egy kakaós és egy sárga tésztát összeragasztunk lekvárral.
◾️A végén, amikor összeragasztottuk a sütiket, olvasztott csokival díszítjük.
Tészta: tököt villával szétnyomkodjuk, keksszel margarinnal egyebekkel összekeverjük, keksz alapot belenyomkodjuk formába Krém: Tököt villával szétnyomkodjuk, ízesítjük, mascarpo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a sütőport. Alaposan elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint. Belereszeljük a sajtot és belekanalazzuk a tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi anyag hozzáadásával szép sima tésztát gyúrunk. Kicsit lehűtjük, szaggatjuk és 180°C-on 8-10 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű