• 2,5 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
• 1 bögre cukor
• 1 bögre olaj
• 1 bögre tej
• 1 db tojás
• 1 cs sütőpor
• 1 ü meggybefőtt
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Beleöntjük lisztezett, zsírozott tepsibe.
3. A tetejére rárakosgatjuk a meggyet.
4. Tűpróbáig sütjük.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
22x34 cm
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Elosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyiket kinyújtjuk és egy 30*40 cm-es tepsibe fektetjük, amit előtte kikentünk vajjal és kiliszteztünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy 30 cm-es püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral. A hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki. A kandírozott gyümölcsöket keverjük össze a narancslével és a mazsolával. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni.3 felé osztani ,38 x 25 cm nyújtani. 180 fokon 15-20 percig sütni. Krém:tej,liszt főzni,hűteni.A többi hozzávalóval habosra keverni.A lapokat megkenni. Máz:cukor,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű