• 2,5 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
• 1 bögre cukor
• 1 bögre olaj
• 1 bögre tej
• 1 db tojás
• 1 cs sütőpor
• 1 ü meggybefőtt
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Beleöntjük lisztezett, zsírozott tepsibe.
3. A tetejére rárakosgatjuk a meggyet.
4. Tűpróbáig sütjük.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
22x34 cm
A lap alapanyagait egy kis liszt segítségével könnye gyúrhatóvá, majd késszé gyúrjuk. Ezután 2 lapot sütünk belőle. A piskóta tésztát elkészítjük, a végén a 4 tojásból felvert habo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tojásfehérjét a porcukorral gőz felett verjük fel majd adjuk hozzá a kókuszt és meleg sütőben 5 perc alatt süssük meg.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt gyorsan összegyúrjuk. Háromnegyedét kinyújtjuk nem túl vékonyra és egy nagyobb tepsibe tesszük. Vastagon megkenjük darabos meggylekvárral. A 3 tojás fehérjéből 15 dkg cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkevertem a kristálycukorral (ekkora mennyiségű cukorral csak morzsalékosra tudjuk keverni, nem a szokásos habosra-krémesre). Hozzáadtam a zsírt, és együtt gép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű