• 2,5 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
• 1 bögre cukor
• 1 bögre olaj
• 1 bögre tej
• 1 db tojás
• 1 cs sütőpor
• 1 ü meggybefőtt
1. A hozzávalókat összekeverjük.
2. Beleöntjük lisztezett, zsírozott tepsibe.
3. A tetejére rárakosgatjuk a meggyet.
4. Tűpróbáig sütjük.
sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
22x34 cm
A hozzávalókat csomómentesre keverjük és kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, van.cukrot az olvasztott vajjal kikeverem, majd hozzáadom a tojásokat, tovább keverem. Később beleszitálom a kakaóport, fahéjat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta száraz hozzávalóit mind egy mély tálba mérjük, majd a hideg vajat-fontos hogy tényleg szinte fagyos legyen-egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Gyorsan elmorzsoljuk a li...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megfőtt és áttört burgonyához hozzátesszük a cukrot, a lisztet, a vajat, a két egész tojást és a kakaót. Kézzel elkezdjük gyúrni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a fahéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű