20 dkg liszt
15 dkg cukor /kristály/
1 fél kocka margarint vagy 12,5 dkg vaj
2 tojás
1 csipetnyi só
1 cs. vaníliás cukor esetleg aroma
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl tej
3 evőkanál olaj
A szobahőmérsékletű /esetleg mikrózott/ zsiradékot a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, sót, majd jól elkeverjük és hozzáadjuk az olajat is.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a kikevert tésztához adjuk, azzal is jól elkeverjük, majd a tejet is hozzáadjuk.
A tésztával a kapszlikat ¾-ig töltjük és előmelegített sütőben k 160-180°C-n megsütjük.
A sütés ideje kb. 20 perc.
Ez a mennyiség 12 darabhoz elegendő.
A tésztába keverhetünk tetszés szerinti darabolt gyümölcsöt is, amit a legvégén keverünk a tésztába.
ha gyümölcs is kerül bele, akkor több lesz /18db./
Én nektarinnal készítettem.
Először is a száraz alapanyagokat elkeverjük majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, lágy margarint, sót , a vaníliás cukrot, cukrot, 5 dl tejet és a reszelt citromhéjat. Jól összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a cukrot és a sót forraljuk fel ügyelve arra, hogy a cukor ne égjen le. A tojásokat egy tálban egy villával nagyjából összekeverjük. Miután felforr a tej, öntsük bele a...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból diétás kelt tésztát készítünk: a szénhidrátcsökkentett lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kenéshez szükséges tojás kivételével sima fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral és a kakaóval egy tálba kimérjük. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd amikor már nem forró a vajat beleolvasztjuk. A tojásokat a kétféle cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű