20 dkg liszt
15 dkg cukor /kristály/
1 fél kocka margarint vagy 12,5 dkg vaj
2 tojás
1 csipetnyi só
1 cs. vaníliás cukor esetleg aroma
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl tej
3 evőkanál olaj
A szobahőmérsékletű /esetleg mikrózott/ zsiradékot a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, sót, majd jól elkeverjük és hozzáadjuk az olajat is.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a kikevert tésztához adjuk, azzal is jól elkeverjük, majd a tejet is hozzáadjuk.
A tésztával a kapszlikat ¾-ig töltjük és előmelegített sütőben k 160-180°C-n megsütjük.
A sütés ideje kb. 20 perc.
Ez a mennyiség 12 darabhoz elegendő.
A tésztába keverhetünk tetszés szerinti darabolt gyümölcsöt is, amit a legvégén keverünk a tésztába.
ha gyümölcs is kerül bele, akkor több lesz /18db./
Én nektarinnal készítettem.
A totut az édesítőkkel a kókuszkrémmel, a vaníliával keverjük össze botmixerrel. Adjuk hozzá a citromlevet és a citromhéját. A zselatint a vízzel felforrósítjuk...forrni nem szaba...
Elkészítési idő: 20 percA tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 – 4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk. Minden 2. -t gyűszűvel vagy kis pici kör formával kiszúrjuk. Felvert tojás...
Elkészítési idő: