6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 db tojás
1 csomag sütőpor
fél dl étolaj
1 kanál kakaópor
Krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
2 csomag tejszín ízű pudingpor
1 kanál kakaópor
1 kanál őrölt kávé
Tetejére csoki.
A hozzávalókból a tésztát megsütjük, majd kettévágjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük.
A tejet a pudingporral felfőzzük, ha kihűlt a margarinnal összekeverjük.
A kész krémet kettévesszük, az egyik felét rákenjük a piskótára a másik felébe 1 kanál kakaóport és 1 kanál őrölt kávét keverünk ,majd rákenjük a másik krémre.
Rátesszük a másik piskótalapot és csoki mázzal vonjuk be.
Piskótarolád készítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukros tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg kávét és a likőrt összekeverjük. A mascarponét összemixeljük az édesített sűrített tejjel. Egy pohár vagy kehely aljába likőrös-kávéba mártogatott piskótákat teszünk, rákan...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 2 lapot sütünk belőle a tepsi hátoldalán. 180 C-on 12-15 perc alatt. A piskótához a tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézA lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát összekeverjük, belemorzsoljuk a zsírt, majd összegyúrjuk a tojással, tejszínnel és a mézzel. 6 cipóba osztjuk és egyenként kb 25×30 téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű