A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
1 szűk bögre olvasztott vaj vagy margarin (15 dkg)
– 1 bögre cukor
– 5 tojás
– 2 bögre liszt
– 2 teáskanál sütőpor
+
– fél bögre darabolt dió
– fél bögre darabolt aszalt vagy kandírozott gyümölcs (nálam kandírozott ananász)
– fél bögre darabolt étcsokoládé (háromnegyed táblányi)
– 2 teáskanál rum aroma (lehet több is)
– 2 evőkanál liszt
1. A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral.
2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal. Összekeverjük, majd a két evőkanál liszttel is megszórjuk a masszát, és újra átkeverjük.
3. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra. Gázsütőnél olyan melegre, mint amilyenben a piskótát szoktuk sütni.
4. Ezután a cukros vajjal felverjük a tojásokat, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.
5. A diós-csokis gyümölcsöt hozzáforgatjuk a tésztához, majd az egészet elosztjuk két kivajazott őzgerincformába.
6. 200 fokos sütőbe tesszük őket, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végzünk.
A tészta hosszávalóit egy tálba tesszük, összegyúrjuk, kettévesszük, az egyik felébe beledolgozzuk a + 1 e.k. kakaóport és a 2 e.k. zsírszegény tejet. Folpakban 1 órára a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. A tojások sárgáját 100 g porcukorral és a tejjel krémesre keverjük, majd a mákot, ciromhéjat és a kiflikockákat is elkeverjük benne. A tojásfehérjéből kem...
Elkészítési idő: 40 perc + hűtés Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Könnyű, puha tésztát kapunk. 2 részre osztjuk. 2. Kicsit nagyobb felét tesszük a tepsi aljára. 3. Meghintjük prézlivel, összetört túróval, f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vaj kivételével az összes hozzávalót kb. 10 percig dagasztjuk lassú fokozatban, kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztattam....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű