a laphoz:
25 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
5 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 dl epres joghurt
10 dkg eper (fagyasztott is jó)
3 evőkanál porcukor
1 fél vaníliarúd belseje
A tetejére:
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. Közben a habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a joghurtot, a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Mikor krémes állagúvá vált belekeverjük a felvagdosott epret és a kekszre halmozzuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a puding. A cukrot és a pudingport összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kevergetés mellett kihűtjük és a krém tetejére halmozzuk, a süteményt visszatesszük a hűtőbe, amíg szilárddá válik. Miután lehűlt tálalhatjuk is.
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálban letakarva (vag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 190 fokra, alsó-felső légkeveréses módban. Összekeverem külön a lágy és a száraz hozzávalókat, majd egy tálba öntöm, és jól elkeverem. Minimum 10 de inkább 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző kérte a tartalom eltávolítását. A recept link...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Egy könnyen kezelhető tésztát gyúrunk, folpackba csomagoljuk és addig pihentetjük, amíg az alma-töltelék elkészül. Almatöltelék: 1,5 kg almát meghámozunk, leres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű