a laphoz:
25 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
5 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 dl epres joghurt
10 dkg eper (fagyasztott is jó)
3 evőkanál porcukor
1 fél vaníliarúd belseje
A tetejére:
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. Közben a habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a joghurtot, a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Mikor krémes állagúvá vált belekeverjük a felvagdosott epret és a kekszre halmozzuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a puding. A cukrot és a pudingport összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kevergetés mellett kihűtjük és a krém tetejére halmozzuk, a süteményt visszatesszük a hűtőbe, amíg szilárddá válik. Miután lehűlt tálalhatjuk is.
A tejet a cukorral felforralni, hozzá adni a darált mákot ( diót) és 10 percig együtt főzni. Levesszük a tűzről és ebbe a forró masszába bele tesszük a margarint és keverjük amíg e...
Elkészítési idő:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanáll...
Elkészítési idő:A tésztához valókat összegyúrjuk,majd 2 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot és a tepsibe rakjuk. Közben elkészítjük a pudingot és még melegen belekeverjük a tejfölt. Ha langy...
Elkészítési idő: