200 g mák (szemes)
100 g kókuszreszelék
1 db banán (meghámozva)
6 g sütőpor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
250 ml víz
1 db alma (hámozott, reszelt)
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 marék mazsola
1 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
50 g dió (durvára tört)
1 A mákot a kókusszal ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük.
2 A többi hozzávalót a banán, és az alma kivételével külön tálban elkeverjük, majd a száraz anyagokat is beleöntjük, végül a gyümölcsöket is óvatosan hozzáadjuk.
3 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megszórjuk a dióval. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Cukor, és liszt nélkül, tehát igen egészséges! 32 kockára vágtam így egy kocka szénhidrát tartalma 3g. A férjem cukorbeteg, így fontos hogy számoljunk. Próbáljátok ki!
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tojások sárgáját. Alaposan összegyúrjuk. Kb. fé...
Elkészítési idő:A lisztbe belekeverjük a sót, összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát liszt...
Elkészítési idő: 1 óraA kimagozott és rumban megáztatott meggyet belekeverjük a gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát kitekerem, vajjal meglocsolom, majd ráhalmoz...
Elkészítési idő: 45 perc