200 g mák (szemes)
100 g kókuszreszelék
1 db banán (meghámozva)
6 g sütőpor
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
250 ml víz
1 db alma (hámozott, reszelt)
1 mokkáskanál fahéj (őrölt)
1 marék mazsola
1 evőkanál kókuszzsír (kókuszolaj)
50 g dió (durvára tört)
1 A mákot a kókusszal ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük.
2 A többi hozzávalót a banán, és az alma kivételével külön tálban elkeverjük, majd a száraz anyagokat is beleöntjük, végül a gyümölcsöket is óvatosan hozzáadjuk.
3 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megszórjuk a dióval. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Cukor, és liszt nélkül, tehát igen egészséges! 32 kockára vágtam így egy kocka szénhidrát tartalma 3g. A férjem cukorbeteg, így fontos hogy számoljunk. Próbáljátok ki!
Ez egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni amíg a tölteléket elkészítem. A tejet a cukorral összemelegítem ,majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű