50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 5 dkg cukor, 18 dkg zsír (vagy 25 dkg margarin vagy vaj, de mérföldekkel jobb zsírral), 2 tojás, csipet só. Az élesztőt megfuttatom, összegyúrom a tésztát, 3 részre osztom. Egy nagy tepsit kikenek vajjal, belenyújtom az első adagot. Megkenem baracklekvárral, megszórom cukros dióval. Erre jön a második tészta, lekvár, cukros dió, majd a harmadik tésztával befedem. Addig kel csak, amíg a sütő fel nem melegszik 180 fokra. Jól megszurkálom egy tűvel, hogy ne púposodjon fel. Megsütöm, majd ha kihűlt, csokimázzal vonom.
Az élesztőt felfuttatjuk és a hozzávalókból tésztát dagasztunk. (Nem kell megijedni, mert ez a tészta nem lesz olyan lágy, mint egy szokásos fánk tészta.) 10 percet pihentetjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszeltem a megtisztított sárgarépát, kimértem a lisztet és a fűszereket, majd egy nagyobb tálban a tojásokat a cukrokkal és a vajjal habosra kevertem kézirobottal, felváltva adt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKrém: 4 tojás, 6 k. porcukor, 1 k. kakaó, gőz felett keményre verjük. Ha kihűlt 25 dkg margarint adunk hozzá és ezt kenjük a diós töltelékre. Tetejére tortadarával megszórjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Megírjuk a cetliket. 2. Tojások fehérjét felverjük habbá. 3. Összekeverjük a hozzávalókat. 4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat). 5. Kivajazunk-l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz