50 dkg túró
2 db tojás
4 kanál búzadara
csipet só
tejföl
zsemlemorzsa
A túrót a búzadarával, a tojások sárgájával, a sóval jól összekeverjük, majd a tojások keményre vert habját kézzel lazán beleforgatjuk.
Forró vízben megfőzzük.
Tálaláskor a tetejére ízlés szerint szórhatunk pirított zsemlemorzsát, cukrot vagy édesített tejfölt.
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassú tűzön sűrűn keverve felmelegítjük, de csak annyira, hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!! Ezután hűt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a t...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, datolyát, mandulát, vajat, fahéjt, szárított almakarikákat helyezzük aprítógépbe. Az almát (héjával együtt) reszeljük le, tegyük a gépbe, és dolgozzuk egybe az alapan...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű