50 dkg túró
2 db tojás
4 kanál búzadara
csipet só
tejföl
zsemlemorzsa
A túrót a búzadarával, a tojások sárgájával, a sóval jól összekeverjük, majd a tojások keményre vert habját kézzel lazán beleforgatjuk.
Forró vízben megfőzzük.
Tálaláskor a tetejére ízlés szerint szórhatunk pirított zsemlemorzsát, cukrot vagy édesített tejfölt.
A babkonzervet lecsepegtetjük, és alaposan átöblítjük. Ez főként akkor fontos, ha a konzerv leve sós. Ezután simára turmixoljuk a 3 tojással, és átöntjük egy keverő tálba. Hozzák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű25 dkg csokoládébevonatos vajas keksz 1 doboz vaníliafagylalt (900 g) 1 ek. porcukor 2,5 dl habtejszín kakaópor a szóráshoz A csokoládékrémhez: 6 dkg vaj 7 dkg porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. 2. Egy cipóba a kakaóport bele dolgozzuk. 3. Kinyújtjuk egyenként. 4. Egy tepsit sütőzsírpapírral kibélelünk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű