Családireceptkönyv.hu

Szezámmaggal szórt sajtos kerék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 70 db kerékhez:
40 dkg liszt
2 kk só
1 tasak sütőpor
25 dkg margarin
4 ek tejföl
20 dkg trappista sajt
Továbbá:
1 nagyobb, egész tojás a kenéshez
4-5 ek szezámmag

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a sütőport. Alaposan elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű margarint.

Belereszeljük a sajtot és belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát.

Egy nejlon zacskóba téve a hűtőben 30 percet pihentetjük. A tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra elnyújtjuk.

Egy lisztbe mártott kerékformával kiszúrjuk és már a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A sütőt előmelegítjük.

A sütiket lekenjük egy egész felvert tojással és bőven megszórjuk szezámmaggal.

180 fokon 10 perc alatt megsütjük.

Szezámmaggal szórt sajtos kerék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
HATLAPOS
HATLAPOS

Kevés tejbe feloldjuk a szalalkálit a zsírt elmorzsoljuk a lisztbe hozzáadjuk a többi anyagot és nyújtható tésztát gyúrunk belőle 6 részre osztjuk 20*35ös tepsi hátulján világosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Sárgabarackos lepény
Sárgabarackos lepény

A tojást a cukrot az édesítőt és a tejfölt robotgéppel jól kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül az olajat is belekeverjük a géppel. A tésztát sütőpapiros vagy zsíro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Epres morzsa süti
Epres morzsa süti

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és kézzel morzsásra d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós karamell
Sós karamell

A 30 dkg cukrot sötétre karamellizálok beledobok 7 dkg margarint felöntöm 2,5 dl tejszínnel még kb 10 percig lassú tűzön állandóan kevergetve főzöm.Hűtőbe teszem, másnak jól átkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk