(kb. 20x30 cm-es tepsihez)
- 20 dkg gyümölcs
- 25 dkg túró
- 20 dkg liszt
- fél cs. sütőpor (kb. 6 g)
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 2 tojás
- 1,2 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
Elkészítés:
1. A vaj felével vastagon kikenem a tepsit.
2. A lisztet összeszitálom a porcukorral, belekeverem a sütőport, a csipet sót, és az egyveleg felét a tepsibe szórom egyenletesen.
3. A túrót rámorzsolom a lisztes keverékre. Erre rászórom egyenletesen a kisebb darabokra vágott gyümölcsöt (melyet persze előtte megmostam, héját levettem). Majd a maradék lisztes egyveleget ráhintem a gyümölcsre.
4. A tojásokat felverem, összekeverem a tejjel, vaníliás cukorral és a maradék, megolvasztott langyos vajjal, és ezt a "cuccot" ráöntöm a sütemény tetejére.
5. Fél órát állni hagyom, majd 200 fokon kb. 30-35 percig sütöm (én légkeveréses sütőben szoktam az ilyen sütiket is, de lehet sima sütőben is sütni).
Kihűlve, enyhén porcukrozva, szeletelve tálalom.
Bármilyen gyümölccsel készíthetjük
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat csomómentesre keverjük a sütőporral összeszitált liszttel és a tejjel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a sóval...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót. 2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyátmegsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű