menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: (kb. 24 db batyuhoz), 60 dkg rétesliszt, 3 dkg friss élesztő 3 dl tej,1 mokkáskanál só,10 dkg puha vaj,6 dkg porcukor,2 tojás, fél citrom reszelt héja (kezeletlen citrom),1 kis kupica rum (Milán miatt én csak egy kávéskanál rumaromát tettem bele az aromája miatt)
A töltelékhez:40 dkg házi túró,10 dkg búzadara,1 evőkanál vanília-eszencia vagy 2 cs. vaníliás cukor,kb. 15 dkg kristálycukor (ízlés szerint),2 tojássárgája,fél citrom reszelt héja (bio citrom)
- 2 evőkanál mazsola, melyet 2 evőkanál tejben áztatok (elhagyható, aki nem szereti a mazsolát)
+ a tetejére 1 tojás, 1 kávéskanál cukor és 1-2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


1. A tésztáját vagy kenyérsütőgépben dagasztom, vagy az élesztőt felfuttatom langyos tejben cukorral, majd ha minden hozzávalóval összedolgoztam egy tálban és simára dagasztottam, akkor egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztem.
2. Az áttört túróhoz hozzáadom a búzadarát, a vanília-eszenciát (vagy vaníliás cukrot), kristálycukrot, a reszelt citrom héját, a tojássárgákat és az áztatott mazsolát. Csomómentes krémet keverek belőle.
3. A megkelt tésztát 4 felé veszem, majd mindegyiket egyenként kinyújtom kb. fél centiméter vastagra és 24 db négyzetet vágok.
4. Minden négyzet közepére teszek egy kanál tölteléket, a tészta négy sarkát összefogom, összecsippentem, hogy a batyu ne nyíljon szét és ne folyjon ki a töltelék sütés közben.
5. A batyukat szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe (vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe) teszem szorosan egymás mellé, hogy már ne tudjanak terebélyesedni, inkább felfelé "nőjenek" sütés közben.
6. Felvert tojással lekenem a tetejét, majd pihentetem még kb. 15 percig.
1-2 evőkanál tejfölt összekeverek 1 kávéskanál cukorral, és a batyuk tetejét lekenem a cukros tejföllel is.
7. 180 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 15-17 perc alatt aranyszínűre sütöm. (sima sütőben is lehet, de abban kb. 30-35 percig kell sütni)
Porcukorral meghintve tálalom.

Túrós batyú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Babapiskótás-csokis szelet
Babapiskótás-csokis szelet

A 4 tojásfehérjét felverjük habnak, 1-2 perc után hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot, és keményre verjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, 1/2 csomag sütőport, 4 tojás sárgáját,és óva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres-citromos csoda
Epres-citromos csoda

Habbá verem a tejszínt, belefacsarom a citrom levét, belereszelem a héját, hozzáadom a tejfölt és a porcukrot, a vaníliás cukrot és az eper kb. felét apróra vágva és mivel én szere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Palacsintafánk
Palacsintafánk

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Piskótaalap Éva féle
Piskótaalap Éva féle

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat a felvert tojásfehérjét és a lisztet. Kivajazott lisztes sütőformába tesszük. 3 percig 180 fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk