50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
2 tojás
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez
2 dl tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál erős feketekávé
½ dl rum
2-3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
A mázhoz
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
½ dl meggylé
1 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a puha vajat, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékonyabb lap közé simítjuk.
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
az alaptésztából megsült lapokat belemorzsoltam a krémbe, és külön sütöttem egy piskótát a süti tésztájának. A mázon is módosítani kell, mert én egy kisebb citrom levét használtam fel hozzá, de még plusz cukor ellenében is elég savanyú.
A piskóta /22×34 cm –es tepsiben/ A tojásfehérjéket egy csipet sóval ,a cukorral kemény habbá verjük. Hozzá adjuk a tojások sárgáját ,a nescafét ,a vizet. A lisztet a kakaóport,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. A muffin formába rakjuk és 180 fokos előmelegitett sütőbe megsütjük.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tésztához valókat gyúrjuk össze alaposan. Két részre osszuk el. Nyújtsuk ki kb 30x25 cm-re, és villával szurkáljuk jól meg. Tegyük egy tepsi hátára. 220 fokon süssük meg. Kb....
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Közepes