50 dkg liszt
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsír
2 tojás
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez
2 dl tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál erős feketekávé
½ dl rum
2-3 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
A mázhoz
30 dkg porcukor
1 evőkanál rum
½ dl meggylé
1 citrom leve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25 × 35 cm-es tepsi hátán két vékonyabb meg egy vastagabb lapot sütünk belőle. A vastagabb tésztalapot elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a feketekávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesítjük, hozzáadjuk a puha vajat, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékonyabb lap közé simítjuk.
Elkészítjük a mázat: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a citrom levét, a meggylét, és ha szükséges, még annyi vizet, hogy keverhető legyen. A mázat fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük. Amikor száradni kezd, a szeletek mentén késsel bevagdossuk, s ha megszáradt a máz, a süteményt felszeleteljük.
az alaptésztából megsült lapokat belemorzsoltam a krémbe, és külön sütöttem egy piskótát a süti tésztájának. A mázon is módosítani kell, mert én egy kisebb citrom levét használtam fel hozzá, de még plusz cukor ellenében is elég savanyú.
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport. A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal kik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA túrót törd át egy kicsit villával, majd jól keverd össze a mézzel, a vaníliaaromával, a reszelt citromhéjjal és a keksszel. Formázz a masszából dió nagyságú golyókat. Tedd őket e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA krémhez a cukrot hozzáadjuk a tejhez, majd felforraljuk. Melegen hozzákeverjük a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A lapokat egyenként megkenjük a meleg krémmel. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű