kb 50 dk kekszhez
14 dkg mogyoróvaj
4-5 dkg darabosra vágott mogyoró
22 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
16 dkg cukor (ha van barna, akkor olyan)
4 ek juharszirup
1 tojás
1 kk házi vanília kivonat
A hozzávalókat kimérem, összedolgozom, eléggé lágy masszát kapok.
Mivel mi jobban szeretjük a kisebb méretű kekszeket, csak dió-fiókányi darabokat gömbölyítek a tésztából. Sütőpapíros tepsibe teszem, kicsit ellapogatom. Maradhat így is, de színes cukorral bevont csokidrazsét is lehet a közepébe biggyeszteni.
Forró sütőbe tolom, 170 fokon nagyjából 9-10 perc alatt készre sütöm.
A frissiben kisült kekszeket néhány percig a tepsiben pihentetem (nagyon puhák még), majd rácsra teszem és ehetőre hűtöm.
A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon elkészítjük a piskótát, előmelegített, 180 fokos sütőben 17 percig sütjük, nagy tepsiben. A töltelékhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat a cukorral jól kihabosítjuk. 2. A száraz alapanyagokat összekeverjük, azaz a mandulalisztet a sütőporral, vaníliával és a fahéjjal összekeverjük. 3. A felvert tojást a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKarikára vágom a kifliket 0.5 l langyos tejbe 2 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál étkezési rumot keverek. Ráöntöm és összekeverem a kiflivel. Pihenni hagyom. Mákot összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk össze a lisztet és a fűszereket, adjuk hozzá a felkockázott vajat és kezdjük el kézzel morzsolni, gyúrni. Adjuk hozzá a tejet, és az így kapott masszás tésztát csomagol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű