kb 50 dk kekszhez
14 dkg mogyoróvaj
4-5 dkg darabosra vágott mogyoró
22 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
16 dkg cukor (ha van barna, akkor olyan)
4 ek juharszirup
1 tojás
1 kk házi vanília kivonat
A hozzávalókat kimérem, összedolgozom, eléggé lágy masszát kapok.
Mivel mi jobban szeretjük a kisebb méretű kekszeket, csak dió-fiókányi darabokat gömbölyítek a tésztából. Sütőpapíros tepsibe teszem, kicsit ellapogatom. Maradhat így is, de színes cukorral bevont csokidrazsét is lehet a közepébe biggyeszteni.
Forró sütőbe tolom, 170 fokon nagyjából 9-10 perc alatt készre sütöm.
A frissiben kisült kekszeket néhány percig a tepsiben pihentetem (nagyon puhák még), majd rácsra teszem és ehetőre hűtöm.
A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet a porcukorral fölforraljuk, a diót beleszórjuk. A tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A reszelt citromhéjjal, a rummal meg a fahéjjal ízesítjük. Ha kihűlt, a habbá ve...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KözepesFinom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük még forrón belekeverjük a tejfölt. Amikor már csak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű