kb 50 dk kekszhez
14 dkg mogyoróvaj
4-5 dkg darabosra vágott mogyoró
22 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
16 dkg cukor (ha van barna, akkor olyan)
4 ek juharszirup
1 tojás
1 kk házi vanília kivonat
A hozzávalókat kimérem, összedolgozom, eléggé lágy masszát kapok.
Mivel mi jobban szeretjük a kisebb méretű kekszeket, csak dió-fiókányi darabokat gömbölyítek a tésztából. Sütőpapíros tepsibe teszem, kicsit ellapogatom. Maradhat így is, de színes cukorral bevont csokidrazsét is lehet a közepébe biggyeszteni.
Forró sütőbe tolom, 170 fokon nagyjából 9-10 perc alatt készre sütöm.
A frissiben kisült kekszeket néhány percig a tepsiben pihentetem (nagyon puhák még), majd rácsra teszem és ehetőre hűtöm.
Az almákat mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, vagy vágd kis kockákra. A cukrot és a vaníliát keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a porcukorral és a vaníliaaromával, majd beletördeljük a piskóta tallérokat /elég félbetörni/ . A barackot a levétől jól lecsöpögtetjük, és kis kockákra f...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA margarint a Koronás porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tojásfehérje habját. A lisztet vaníliás cukorral elkeverjük és fakanál segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, így egy palacsintatészta állagú masszát kapunk. A vaj...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű