150 g zabpehely liszt
1 nagy tojás (XL-es)
2-3 dl zsírszegény tej (inkább tegyél bele 2,5-et és nézd meg kell-e higítani a pihi után)
1 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipet só
pár csepp édesítő
Aki könnyed kavarás mellett dönt, az használjon valamilyen mixert, mert pár fordulattal tökéletesen elkeverednek a hozzávalók. Hagyd a tésztát állni egy laza negyed órát, majd a géppel kavard át (ezt később is ismételd meg mindig, mert a zab szeret az edény alján ücsörögni…) Ha a tészta kissé besűrűsödne (általában szokása…) 1-2 evőkanál tejjel hígítsd!Melegítsd elő a serpenyőt. Nekem az a tapasztalat, hogy pici kókuszzsír nemcsak a tésztába jön jól, de szilikonecsettel érdemes átkenni a serpenyőt is, a biztos elválás és maradandó palacsinta károsodás megúszása végett. Szóval, egy merőkanállal kavard fel a tésztát, tegyél egy adaggal a serpenyőbe, majd a kezeddel körkörös mozdulatokkal oszlasd el teljesen a sütőfelületen.
Ha jó a tészta állaga, akkor elméletileg olyan iszapos sebességnél kissé gyorsabb mozdulattal szép vékonyan terjed is. (Ez a zablisztnél játszik, a házilag darált zabpelyhet nehezebb valamivel eloszlatni…). Vedd a lángot takarékra, majd várd meg, még megsül az alja. Aki bátor az elméletileg dobálhatja is, de egy hosszú, lapos faspatulával is át lehet abajgatni a túloldalra. A másik oldala gyorsabban sül, legyél résen!
Elkészítés: Először a krémet készítjük el. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vanília-kivonattal. Kanalanként hozzákeverjük a tejszínt, majd a krémet a felhasználásáig hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztából tepsi hátán világosra sütünk 2 lapot. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, és a két lap közé töltjük. Tetejére csokimáz kerül.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót, a többi tejet felforraljuk. a pudingos kakaós tejhez hozzáadagoljuk apránként a felforralt tejet, majd visszatesszük a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű