Családireceptkönyv.hu

Kakaós ostoros kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt

3 dkg cukor

5 dkg élesztő

4 dl tej

3 evőkanál étolaj

3 db tojássárgája

csipet só + tojás a kenéshez

Elkészítés:


Hozzávalók a kakaós krémhez

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

3 ek. cukrozatlan kakaópor

1 vaníliás cukor

Trükkök, tippek, praktikák:


A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és géppel alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen, kétszeresére kelesztjük.

Közben a puha vajat, a kakaót, és a cukrot összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk (érdemes mérni). A cipókat vékonyra nyújtjuk (téglalapra) és megkenjük a kakaós vaj 1/6 részével. Feltekerjük mint a bejglit, majd szépen sorjában az összes tésztával így járunk el.

Ha készen vagyunk, hármasával összefonjuk a töltött részeket – 2 darab fonott kalácsot kell a végére kapnunk.

Kivajazott, magas falú tepsibe tesszük, fél órát pihentetjük, majd a tetejét tojással megkenjük. Újabb tíz perc pihentetés után előmelegített sütőben 180-as hőfokon pirosra sütjük. Édes kalács illat lengi be az egész lakást, miközben sül.

Kakaós ostoros kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
sport szelet
sport szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar NÉRÓ
NÉRÓ

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük.Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és íg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KOKOSKY (Kokoszky) Eta módra
KOKOSKY (Kokoszky) Eta módra

Tojások fehérjét pici sóval és ecettel kemény habbá verem, mikor már szép fényes és kemény a hab hozzá keverem kevero lapáttal a kókuszreszléket (kozepes keménységu legyen az álaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ischler
Ischler

Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk