Családireceptkönyv.hu

Kakaós ostoros kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt

3 dkg cukor

5 dkg élesztő

4 dl tej

3 evőkanál étolaj

3 db tojássárgája

csipet só + tojás a kenéshez

Elkészítés:


Hozzávalók a kakaós krémhez

25 dkg vaj

20 dkg porcukor

3 ek. cukrozatlan kakaópor

1 vaníliás cukor

Trükkök, tippek, praktikák:


A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt, és géppel alaposan kidagasztjuk. Langyos helyen, kétszeresére kelesztjük.

Közben a puha vajat, a kakaót, és a cukrot összekeverjük.

Ha a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk (érdemes mérni). A cipókat vékonyra nyújtjuk (téglalapra) és megkenjük a kakaós vaj 1/6 részével. Feltekerjük mint a bejglit, majd szépen sorjában az összes tésztával így járunk el.

Ha készen vagyunk, hármasával összefonjuk a töltött részeket – 2 darab fonott kalácsot kell a végére kapnunk.

Kivajazott, magas falú tepsibe tesszük, fél órát pihentetjük, majd a tetejét tojással megkenjük. Újabb tíz perc pihentetés után előmelegített sütőben 180-as hőfokon pirosra sütjük. Édes kalács illat lengi be az egész lakást, miközben sül.

Kakaós ostoros kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Fakanalas süti
Fakanalas süti

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládé
Csokoládé

A kókuszolajat egy edénybe fel kell olvasztani, majd az összes alapanyagot bele kell tenni. Jöhet egy alapos kevergetés. Az összekevert tésztából ezután egy kanál segítségével ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsiben sült fánk
Tepsiben sült fánk

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk