400 g liszt
250 g vaj
100 g porcukor
200 ml lekvár
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Fóliába becsomagoljuk és kb 20 percig hideghelyen (hütöben ) pihentetjük.
Vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk és sütemény formával kiszaggatjuk. Sütöpapirral kibélelt tepsziben helyezzük és 200 fokon kb 8 percig sütjük. Az egyik sütit izlésünknek megfelelö lekvárral (pl málna) megkenjük és egy másikkal összeragasztjuk. vaniliás porcukorba forgatjuk de el is hagyható.
Jó étvágya
Kb 6 hónapig le is lehet fagyasztani
1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal, a mandula szeletekkel és a sóval. Egy másik tálban habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot és hirtelen tésztává gyúrjuk. Apró, egyenletes kiflikké formázva kenetlen sütőlapon alsó takaréklángon 5-6 percig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű