65 dkg liszt
4 dl tej
1.5 dl olaj
1 élesztő
1 tojássárgája
1/2 evőkanál só (édes tésztánál kevesebb)
1 evőkanál cukor (édes tésztánál 2 evőkanál)
olaj, vagy jó lágy margarin a tészta kenéséhez
Az élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, tojássárgáját hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és 3 cipót készítünk, egyenként kinyújtjuk, megkenjük olajjal vagy margarinnal (az olajat jobban szeretem, nem annyira macerás).
Ízlés szerint tölthető:
-sósan, pizzakrém, sonka, kolbász, fantáziánk szerint, kis kifliket készíthetünk, melyet tekeréskor bacon szalonnával együtt tekerünk, stb. -édes töltelékkel kakaós cukorral, fahéjas cukorral, túróval, almával, mákkal, kókusszal, stb.
A tésztát felsodorjuk, és a tetejét 3 szög alakra bevagdossuk, nem daraboljuk, csak sütés után.
kb 170 fokon gázsütőben, hőlégkeverésnél 150 fokon sütjük.
Tetejét a tojásfehérjével kenjük meg.
A tésztából készíthetünk túrós táskát is!
Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKézi habverővel csomómentesre keverjük, formákba öntjük (nekem régi sütőm van, így én 3-as fokozaton 40 percig sütöttem). Mikor kész, picit hagyom hűlni, kettévágom, megkenem cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tepsibe 6 kanál étolajat teszünk, melyre a kocka tésztát egyenletesen elosztjuk (nyersen!). A többi hozzávalót (cukor, kefír, tejföl, tej, tojás) kikeverjük, majd a tés...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű.LISZTBEN ELMORZSOLJUK A MARGARINT ÉS AZ ÉLESZTŐT MAJD A TÖBBI ANYAGGAL JÓL ÖSSZEDOLGOZZUK KETTŐBE VESSZÜK MAJD KINYÚJTJUK AZ EGYIK FELÉT ÉS A ZSÍROZOTT TEPSIBE TESSZÜK..MEGSZÓRJU...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű