Családireceptkönyv.hu

Gyors kelt tészta (édes és sós sütikhez)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


65 dkg liszt
4 dl tej
1.5 dl olaj
1 élesztő
1 tojássárgája
1/2 evőkanál só (édes tésztánál kevesebb)
1 evőkanál cukor (édes tésztánál 2 evőkanál)

olaj, vagy jó lágy margarin a tészta kenéséhez

Elkészítés:


Az élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, tojássárgáját hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és 3 cipót készítünk, egyenként kinyújtjuk, megkenjük olajjal vagy margarinnal (az olajat jobban szeretem, nem annyira macerás).
Ízlés szerint tölthető:
-sósan, pizzakrém, sonka, kolbász, fantáziánk szerint, kis kifliket készíthetünk, melyet tekeréskor bacon szalonnával együtt tekerünk, stb. -édes töltelékkel kakaós cukorral, fahéjas cukorral, túróval, almával, mákkal, kókusszal, stb.

A tésztát felsodorjuk, és a tetejét 3 szög alakra bevagdossuk, nem daraboljuk, csak sütés után.

kb 170 fokon gázsütőben, hőlégkeverésnél 150 fokon sütjük.

Tetejét a tojásfehérjével kenjük meg.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztából készíthetünk túrós táskát is!

Gyors kelt tészta (édes és sós sütikhez)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromkrémes torta
Citromkrémes torta

Szóval előző nap elkészítettem a lemon curd-öt. Így ma már csak annyi dolgom volt, hogy a piskótákat és a mascarponét csináljam. Először is a piskótákhoz felvertem a tojásfehérj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Első csoki bon-bonjaim
Első csoki bon-bonjaim

A csokoládét mikróban felolvasztottam a vajjal és a tejszínnel együtt, a szilikon forma alját és oldalát kikentem csokival, majd betettem a hűtőbe 10 percre. Majd miután kivettem t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér

A tojásfehérjét felverem, majd habosra keverem a vajat a porcukorral. Utána hozzáadtam a sárgákat, majd beleforgattam a vajas masszába a felvert habot. A rizslisztet elkevertem a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk