Családireceptkönyv.hu

grízes krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Grízes-krémes *Régi recept☺
Tészta:
4 tojássárgája
2 ek. tej
3 dkg zsír
3 ek. méz
1 tk. szódabikarbóna
15 dkg cukor
liszt-amennyit felvesz kb. 50 dkg
Krém:
6 dl tej
6 ek. gríz
1 vanília cukor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
Házi baracklekvár

Elkészítés:


Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.Hamar sül.
Krém:A tejben a vaníliás cukorral a grízt felfőzöm, hűteni teszem. A margarint a cukorral kikeverem, és a kihűlt krémhez adom. Jól összeforgatom.
Összeállítás: A tészta ha megsült:első lapot megkenem baracklekvárral , majd várok míg beissza, majd a második lap következik, arra megy a krém, és az utolsó lap. Másnap szeletelhető.Tetejére porcukor vagy csokimáz!
Nagyon finom!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Búvár-túrós
Búvár-túrós

A tészta hozzávalóit összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsibe (30x35 cm) öntjük. A túrós krém hozzávalóit is kikeverjük és kis halmokat rakunk kiskanállal a barna tésztára....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvás pite
Szilvás pite

A tojások sárgáját a porcukrot, az olajat ,a vizet, a vaníliás cukrot jó habosra kikevered. Én gépi habverővel szoktam. Ebbe belekevered a liszttel összekevert sütőport,és a négy t...

Elkészítési idő: 30-45m
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztián
Bögrés 2
Bögrés 2

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cseh krémes
Cseh krémes

- a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral -habosra lassan bele a 10 kanál viz --belekeverjük a darált diót -a lisztbe elkeverjük a sütőport és ezt is belekeverjük a masszáb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk