Grízes-krémes *Régi recept☺
Tészta:
4 tojássárgája
2 ek. tej
3 dkg zsír
3 ek. méz
1 tk. szódabikarbóna
15 dkg cukor
liszt-amennyit felvesz kb. 50 dkg
Krém:
6 dl tej
6 ek. gríz
1 vanília cukor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
Házi baracklekvár
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.Hamar sül.
Krém:A tejben a vaníliás cukorral a grízt felfőzöm, hűteni teszem. A margarint a cukorral kikeverem, és a kihűlt krémhez adom. Jól összeforgatom.
Összeállítás: A tészta ha megsült:első lapot megkenem baracklekvárral , majd várok míg beissza, majd a második lap következik, arra megy a krém, és az utolsó lap. Másnap szeletelhető.Tetejére porcukor vagy csokimáz!
Nagyon finom!!!
40 dkg lisztből fél csomag sütőporral, 12 dkg zsírral, 12 dkg cukorral, 1 tojással és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tészta legyen, tésztát készítünk. 3 részre osztjuk, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, vé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: A tojást a porcukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Ez kb. 20 percet besz igénybe. Ha elkészültünk, akkor kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd elkeverjük a tojásos alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a tészta hozzávalóit, beleteszem a pie formában. A tészta hozzávalóit összekeverem (nem szabad állni hagyni). A tészta tetejét megkenem a tejjel és megszórom kevés ba...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes