Hozzávalói:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
1/2 kk. SBB
10 dkg zsir
3 evők. méz
1 tojás
1,5 dcl tej, vagy tejföl
Töltelék:
1 kisült lap
15 dkg darált dió
25 dkg porcukor
10 dkg mazsola
4-5 evők. baracklekvár
1 evők. kakaó
1 citrom reszelt héja
kb. 3/4 dl forralt tej
1 csomag vaníliás cukor
Baracklekvár a lapok kenéséhez
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Elkészítés:
A zsírt, porcukrot, mézet, tojást jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tejet óvatosan, hogy nyújtható masszát kapjunk. 3 lapot sütünk a tepsi hátlapján.
A kisült lapokból egyet sodrófával összetörünk, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, mazsolát, kakaót, citrom reszelt héját, lekvárt, végül a forralt tejet a vaníliás cukorral, hogy összeálló masszát kapjunk. A két megmaradt lapnak az alsó oldalát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. Óvatosan lenyomtatjuk, majd végül leöntjük csokimázzal. Ennek egy kicsit tovább kell puhulnia (8-10 órát). 2x6 cm-re szeleteljük, 100 db lesz belőle. A tepsi nagysága 32x40cm.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen kicsit nagyobb, hogy a széleit a tepsi szélén felhajthassuk (különben ha a töltelék érin...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180-190 °C-ra, és egy tepsit kikenünk kevés vajjal.) 1. Ezután a vajat a vaníliás cukorral, cukorral és kevés sóval habosra keverjük. Ezután fokozatosan ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű