Hozzávalói:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
1/2 kk. SBB
10 dkg zsir
3 evők. méz
1 tojás
1,5 dcl tej, vagy tejföl
Töltelék:
1 kisült lap
15 dkg darált dió
25 dkg porcukor
10 dkg mazsola
4-5 evők. baracklekvár
1 evők. kakaó
1 citrom reszelt héja
kb. 3/4 dl forralt tej
1 csomag vaníliás cukor
Baracklekvár a lapok kenéséhez
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Elkészítés:
A zsírt, porcukrot, mézet, tojást jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tejet óvatosan, hogy nyújtható masszát kapjunk. 3 lapot sütünk a tepsi hátlapján.
A kisült lapokból egyet sodrófával összetörünk, hozzáadjuk a darált diót, porcukrot, mazsolát, kakaót, citrom reszelt héját, lekvárt, végül a forralt tejet a vaníliás cukorral, hogy összeálló masszát kapjunk. A két megmaradt lapnak az alsó oldalát megkenjük baracklekvárral, rákenjük a tölteléket, majd ráborítjuk a másik lapot. Óvatosan lenyomtatjuk, majd végül leöntjük csokimázzal. Ennek egy kicsit tovább kell puhulnia (8-10 órát). 2x6 cm-re szeleteljük, 100 db lesz belőle. A tepsi nagysága 32x40cm.
A tojásfehérjét a vízzel felverjük. A tojássárgáját a cukorral kikavarjuk és a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekavarjuk, a habhoz adjuk. A tésztát közepes mére...
Elkészítési idő: 1 ora180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 30-35 perc