5 dkg Yungas zöldbanán liszt
3 tojás
2 teáskanál glutén és foszfátmentes sütőpor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 dl víz
2 evőkanál folyékony kókuszolaj
5 dkg porrá őrölt eritrit
csipet só
a díszítéshez:
2 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
a kenéshez:
diónyi kókuszolaj
A fánk hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a jól kiolajozott formába töltjük. 175 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. A felolvasztott csokoládét egy zacskó sarkába kanalazzuk. Kis lyukat vágunk rá és a csokit a fánkokra spricceljük. Azonnal fogyaszthatjuk.
http://tucsokbogar.blogspot.hu/2015/02/sutoben-sult-fank-paleo.html
A vajat egy kis lábasban felolvasztjuk és mérsékelt lángon hagyjuk megbarnulni. Ne égjen meg! – ha mogyoró illata kezd lenni, azonnal húzzuk le a tűzről és öntsük át egy tálba, hog...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tejben a cukrot addig főzzük amíg el nem olvad. Ezután több részletben felváltva adagoljuk a kétféle lisztet , folyamatos kevergetés mellett. A végén egész sűrű folyós lesz és "...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége előtt hozzáadjuk a porcukrot. Utána hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, kakaóport, sütőport és utoljára az olajat. Mindent szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 170 fokra előmelegítjük. A lisztbe belekeverjük a diót vagy kókuszreszeléket, a porcukrot és a szódabikarbónát, valamint a sót. Utána adjuk hozzá a margarint vagy vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz