menu

Családireceptkönyv.hu

Nyujtható Fondant


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Cukormassza hozzávalói:
1 ek zselatin
6 ek víz
1 ek margarin
2 ek méz
porcukor, amennyit felvesz

Elkészítés:


Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat.
A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már jó forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból bő 100 gr-i maradt). Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot.
Mikor elővettem elég keménynek találtam, ezért gyúrtam még bele margarint, ezt úgy oldottam meg, hogy kezemet bekentem margarinnal vastagon, és úgy gyúrtam át egy kisebb adag masszát, így már jónak találtam.
Bevonásra nekem sokkal jobb volt mint a házilag készített fondantom, a kisvirágok jól formázhatóak vele, szép vékonyra lehet nyújtani.

Ui: ne törekedjünk arra a begyúráskor, hogy egyáltalán ne ragadjon, hagyhatjuk jó lágyra, mostanában már abban az edényeb gyúrom be amibe eredetileg szitálom a porcukort, ez egy tupperes kelesztőtál, nekem ebben sikerül a legobban kidolgozni (próbáltam már zománcos keverőtálba is, kinszevedés volt) , ugyan úgy gyúrom, dagasztom benne mintha kelt tésztát dagasztanék, mikor már kezd gombóc alakot ölteni, akkor abbahagyom a porcukor adagolását, de még gyúrom pár percig, de ekkor még ragad rendesen. Miután pihentettük elég sok margarnit gyúrok bele, az adagját nehéz meghatározni, mert mindig annyit gyúrok be margarinnal amenyit fel akarok használni, érezni lehet hogy mikor jó az állaga, a sok gyúrástól(akár 2-4 perc), és a margarinozástól rugalmasabbá válik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mandulás kuglóf
Mandulás kuglóf

Elkészítés: a tojásokat a cukorral, a vanília kikapart magjával és a vajjal habosra keverjük, végül beleöntjük a tejszínt is. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mandulával és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk
Fánk

Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Almarózsa
Almarózsa

A megmosott almák magházát távolítsuk el, és szeljük fel őket egészen vékony szeletekre. A vizet forraljuk fel, tegyünk bele 3 evőkanál kristálycukrot, és a 2 evőkanál citromlevet....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUDINGOS KRÁTER SZELET *
PUDINGOS KRÁTER SZELET *

: A pudingot megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk