Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 tekercshez:

50 dkg darált háztartási keksz
36 dkg vaj (margarin is lehet)
15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
2 evőkanál kókuszreszelék
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 dl rum

a töltelékhez:

25 dkg gesztenyemassza
12 dkg vaj (margarin is lehet)
10 dkg cukor
1 evőkanál rum
1 teáskanál kókuszreszelék

a mázhoz:

20 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál olaj

Elkészítés:



A "tészta" hozzávalóit egy tálban, kézzel összedolgoztam. (Akkor jó, amikor már a cukor elolvadt benne.)
A töltelékhez a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a cukor olvadásáig gyúrtam.
Egy tiszta konyharuhát megvizeztem, kiterítettem, és a kekszmassza 1/4-ét nedves kézzel, illetve vízbe mártott késsel kenegetve kb. 18 x 24 cm-es téglalappá formáztam rajta.
A gesztenyetöltelék 1/4-ét rásimítottam, majd a konyharuha segítségével felgöngyöltem.
Ugyanígy jártam el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket legalább 1 órára hűtőbe tettem.
A mázhoz a tortabevonót az olajjal együtt vízgőz fölött megolvasztottam, és bevontam vele a tekercseket, amik újra hűtőbe kerültek.
Közvetlenül tálalás előtt szeleteltem.

Gesztenyés tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos-banános pite
Mákos-banános pite

1. lépés A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel. 2. lépés Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt. 3. lépés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Zserbó szelet
Zserbó szelet

A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 lapot nyújtunk. Lekváros diós töltelék a lapok közé, majd a tetejére csokimáz.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Babapiskóta
Babapiskóta

A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk