• ½ kg tehéntúró
• 2 db tojás
• 1 bögre búzadara (Egy pöttyös bögrével mérve, azaz 2,5 – 3 dl-es bögre)
• só
Ízesítéshez:
• kevés olaj
• zsemlemorzsa
• porcukor
• tejföl
Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk - ízlés szerinti méretű - gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is kínálunk.
Kezdjük a krémmel. Hőálló tálba pakoljuk a feltördelt csokit, a kockázott vajat, rászórjuk a porcukrot, és felöntjük tejjel/tejszínnel, illetve adhatunk hozzá kevés rumot. Egy lába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőformába almát, körtét kockáztam, megszórtam pici fahéjjal, kapott egy kis datolyaszirupot. :) Összekevertem. Tálban összemorzsoltam a morzsa hozzávalóit, rászórtam a gyümölcs t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojás sárgáját is kicsit felverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport, majd ezután jól elkeverjük....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, és ezután a margarint belemorzsoljuk. Mikor már kezd egybeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű