• ½ kg tehéntúró
• 2 db tojás
• 1 bögre búzadara (Egy pöttyös bögrével mérve, azaz 2,5 – 3 dl-es bögre)
• só
Ízesítéshez:
• kevés olaj
• zsemlemorzsa
• porcukor
• tejföl
Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk - ízlés szerinti méretű - gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is kínálunk.
A meggyet kimagozom, cukorral összekeverem. A sütőt 180 fokra bekapcsolom. A tojásokat a cukorral és a tej felével kikeverem, hozzáadom a többi belevalót, a sütőporral elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, az olajjal és a langyos vízzel. A lisztet elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezd a krémmel, a kókuszvaj és a kókuszkrém kivételével minden hozzávalót tegyél egy kisebb vastagfalú fazékba és habverővel keverd csomómentesre. Alacsony lángon, folyamatosan kev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz alaphoz a vajat jó alaposan összemorzsoljuk a száraz alapanyagokkal, végül a kávéval. A töltelékhez gépi habverővel kicsit habosítjuk az alapanyagokat. Alufólián téglalap alak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű