• ½ kg tehéntúró
• 2 db tojás
• 1 bögre búzadara (Egy pöttyös bögrével mérve, azaz 2,5 – 3 dl-es bögre)
• só
Ízesítéshez:
• kevés olaj
• zsemlemorzsa
• porcukor
• tejföl
Keverjük össze a túrót a tojásokkal, a pöttyös bögrében mért búzadarával, és csipetnyi sóval. A búzadarának időre van szüksége, hogy jól megszívja magát, ezért mielőtt a gombócokat kifőzzük, legalább 5-6 órával korábban keverjük be az alapanyagokat. Formázzunk - ízlés szerinti méretű - gombócokat, majd forró vízben főzzük ki. A golyók méretétől függően 7-10 perc alatt készül el. Közben, (ha szeretjük) készítsük el az olajon pirított zsemlemorzsát, úgy, hogy kevés olajat felforrósítunk, majd annyi morzsát adunk hozzá, ami jól felszívja azt. Enyhén, vagy közepesen megpirítjuk, és a kifőzött, leszűrt gombócra hintjük. Ízesítéshez tejfölt, és porcukrot is kínálunk.
A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kikenjük. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük felhasználásig. 2 dl meleg vízben feloldunk 1 ek kakaót, a fahéjat és 1 ek cukrot. A piskóták felének egyik hosszabbik oldalát bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverd el a túróba citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz g...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű