50-60 darabhoz:
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja
25 dkg liszt
A töltéshez sárgabaracklekvár
A tetejére 2-3 dkg olvasztott csokoládé
A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a lisztet is belekeverjük. Sima csöves habzsákba töltjük a masszát és húszforintos nagyságú köröket nyomunk a tésztából a sütőpapírra.
8-10 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk és letakarva vagy egy zárható dobozban másnapig pihentetjük, hogy megpuhuljanak.
Másnap olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Mindent összegyúrok.Akkor jó,ha elválik az edény falától és a kezemtől is.Két részre osztom.A nagyobbik részt kinyújtom és belesimítom a tepsibe. Villával megszúrom több helyen és...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűFelforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, majd hozzákeverjük a diót, a lisztet, a sütőport, és a tojásfehérje ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű