Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Néró teasütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50-60 darabhoz:

15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja
25 dkg liszt

A töltéshez sárgabaracklekvár

A tetejére 2-3 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:


A tepsi aljába sütőpapírt terítünk, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A vajat a cukrokkal kikeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a tojások sárgáját, jól összedolgozzuk, majd a lisztet is belekeverjük. Sima csöves habzsákba töltjük a masszát és húszforintos nagyságú köröket nyomunk a tésztából a sütőpapírra.
8-10 perc alatt megsütjük őket.
Ha kihűltek, kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk és letakarva vagy egy zárható dobozban másnapig pihentetjük, hogy megpuhuljanak.
Másnap olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Néró teasütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Panda mama
Olajos Piskóta
Olajos Piskóta

Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Palacsinta - Töltött palacsinta
Palacsinta - Töltött palacsinta

1. A szokásos módon picit vastagabb palacsintatésztát készítünk és kb. 8 db-ot sütünk. 2. Az első palacsintát egy kerek jénai tálba teszem és megkenem sárgabarack lekvárral, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ibolya
Mézes tejszelet
Mézes tejszelet

A tésztát az alapanyagokból elkészítjük és két lapot sütünk. A tejjel a pudingport felfőzzük, hagyjuk kihűlni lefedve. a margarint, ami lehet kókuszzsír is kikeverjük a porcukorr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mahigi Vasájn – Mákos fánk
Mahigi Vasájn – Mákos fánk

Egy deci langyos tejbe kevés cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyre tesszük, hogy megkeljen. A tojások sárgáját négy evőkanál porcukorral olvadásig keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk