menu

Családireceptkönyv.hu

Almás krémes /fordított almás/


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg hámozott, magozott alma
őrölt fahéj
Tészta: 6 tojásból készült piskóta:
6 tojássárgája, 12 evőkanál cukor, 2 evőkanál víz,
10 evőkanál liszt, 2 evőkanál keményítő, 1 sütőpor, 6 tojásfehérje felvert habja
Krém: 2 csomag vaníliás pudingpor, 6 dl tej, 4-5evőkanál cukor, 1 vaníliáscukor, 20 dkg vaj vagy margarin.
Teteje: 10 dkg ét tortabevonó csoki, 2 evőkanál étolajjal felolvasztva

Elkészítés:


Egy nagy méretű tepsit, (kb.25x35) kibélelünk sütőpapírral. Az almát vékonyra szeleteljük, a kibélelt tepsibe terítjük és megszórjuk fahéjjal.
Elkészítjük a piskótát. 12 evőkanál cukorral, 2 evőkanál vízzel habosra keverjük a tojások sárgáját, majd hozzáadunk 10 evőkanál lisztet, 2 evőkanál keményítőt, 1 sütőport és két részletben a tojások felvert fehérjét.
A piskótamasszát a tepsiben előkészített szeletelt almára öntjük és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Tűpróba szükséges!
Ha a tészta megsült, tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd fordítsuk ki és húzzuk le a sütőpapírt, hogy az alma is kihűljön!
Amig a tészta sül, elkészíthetjük a krémet.
6 dl hideg tejben elkeverjük a 2 csomag pudingport, a cukrot, vaníliás cukrot és gyakran kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat és csomómentesre keverjük.
Ha a tészta és krém is kihűlt, összeállítjuk a sütit. A krémet az almára kenjük, tetejét bevonjuk tortabevonó csokival.
Forróvízbe mártott késsel szeleteljük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ügyeljünk, hogy a piskótánk jól átsüljön, inkább legyen sötétebb a teteje, mert az alma gőzétől lágy maradhat a közepe!
Ízlés szerint készülhet csokis, vagy csokis-vaníliás (foltos) piskótával is ahogy a képen látható, de nálunk a sima piskótás a nyerő. :) ;)

Almás krémes /fordított almás/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
FAHÉJAS LEVELES SÜTEMÉNY
FAHÉJAS LEVELES SÜTEMÉNY

A leveles tésztát 1-2 cm széles, kb. 10-12 cm hosszú csíkokra vágjuk. A vanillincukrot és a fahéjat összekeverjük, és egy lapos tányérra szórjuk. A levelestészta-csíkokat lekenjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kókuszkocka
Kókuszkocka

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a sót és a tojássárgás masszához öntjük. A fehérjékből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hédi
Citromos-tejfölös babapiskóta
Citromos-tejfölös babapiskóta

A tejfölt, cukrot, vaníliás cukrot, az 1 citrom reszelt héját és levét jól összedolgozzuk. Majd a tejszínt kemény habbá verjük, és a tejfölös masszával kézi habverővel beleforgatj...

Elkészítési idő: 5-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hat perces piskóta mikróban
Hat perces piskóta mikróban

A hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk