7 db tojás sárgája
7 db tojás fehérje
1 csomag sütőpor
1 pohár kristálycukor + 0,5 pohár cukor (tojásfehérjéhez)
1/2 pohár narancs vagy grapefruit vagy multi juice (100%-os)
3/4 pohár olaj
kakaópor
2,5 pohár finomliszt
A tojássárgáját, az 1 pohár kristálycukrot, a fél pohár gyümölcslét elkeverjük, majd hozzáadunk 2,5 pohár finomlisztet és a sütőport.
A tojásfehérjéket habbá verjük 1/2 pohár cukorral és pici sóval.
A két részt összekeverjük, ízlés szerint adhatunk hozzá mazsolát.
A kuglóf sütőformát vastagon kivajazzuk, a tészta 2/3-át beleöntjük, a maradékba kakaóport keverünk, és ezt is a formába öntjük.
180 fokos sütőben 1 órán át sütjük.
A tetejét csokimázzal önthetjük le a végén.
Sima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük. 2. A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat az édesítővel kihabosítjuk. A mákot és a szódabikarbó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű