Tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg cukor
1 tojás
2 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
375 ml narancs vagy almalé
1 csomag vanília puding
12 dkg cukor
50 dkg alma
Tészta: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és kivajazott tortaformába illesztjük úgy, hogy pereme is legyen.
Krém: Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni. 50 dkg almát meghámozunk és lereszeljük, majd a pudinghoz keverjük, és a tortaformába öntjük a tésztára.
Kb.: 90 percig sütjük közepes lángon (180 C) és a tortaformába hagyjuk kihűlni.
4 dl habtejszínt ( Hulala a legjobb hozzá ) 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt tortára egyenletesen, elosztjuk.
Kakaóport szórunk a tetejére.
A meggyet kimagozzuk, összekeverjük a cukorral és állni hagyjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a sót, a cukrot, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a tojások sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA panna cotta elkészítéséhez egy lábasba öntsd bele a tejszínt, add hozzá a cukrot. Kapard ki a vaníliarúd belsejét, add a tejszínhez, és tedd bele a rudat is. Közepes lángon mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tészta-alapanyaggal összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 tojásból a hagyományos módon piskótát készítünk, melyet egy 30 x 40-es sütőpapírral bélelt tepsiben sütünk meg. A pudingport a cukorral elkeverjük és a tejet fokozatosan hozzáadv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű