Tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg cukor
1 tojás
2 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Krém hozzávalói:
375 ml narancs vagy almalé
1 csomag vanília puding
12 dkg cukor
50 dkg alma
Tészta: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és kivajazott tortaformába illesztjük úgy, hogy pereme is legyen.
Krém: Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni. 50 dkg almát meghámozunk és lereszeljük, majd a pudinghoz keverjük, és a tortaformába öntjük a tésztára.
Kb.: 90 percig sütjük közepes lángon (180 C) és a tortaformába hagyjuk kihűlni.
4 dl habtejszínt ( Hulala a legjobb hozzá ) 1 csomag vaníliás cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verjük és a kihűlt tortára egyenletesen, elosztjuk.
Kakaóport szórunk a tetejére.
Keverjük össze a tojások sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval és a túróval. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, végül a tojásfehérjék felvert habját. Közben melegítsük f...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk zsírozott, lisztezett tepsiben (ez 22x36 cm-es tepsiben készült, kicsit így magas lett, lehet kicsit nagyobb tepsiben sütni). A cukrot a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 140 fokra. A túrót keverjük krémesre, 8 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, tejföllel és a citromhéjjal. A tejszínből verjünk kemény habot és forgassuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű