Leveles tészta
Frangipane krém:
10 dkg őrölt mandula (mandulaliszt)
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 tojás
2 dkg keményítő
A szobahőmérsékletű vajat habosítjuk egy robotgép segítségével. Hozzáadjuk a porcukrot és a tojásokat, majd ezekkel is keverjük egy kicsit. Végül hozzátesszük a mandulalisztet, és az egészet simára keverjük. A keményítőt már egy keverőkanállal oszlatjuk el benne. A végére egy sűrű állagú krémet kell kapnunk.
A leveles tésztát egy sütőpapíron kitekerjük és félbe vágjuk. Az egyik felére rákenjük a krémet, a másik felével pedig betakarjuk. Egy fakanál szárának és az ujjaink segítségével kidíszítjük a széleket. A tetejét is megmintázhatjuk egy kés segítségével. Ahhoz, hogy ne nyíljanak szét a szélek, le kell az egészet fagyasztanunk. Ha teljesen lehűlt a tészta, akkor fagyosan a sütőbe tesszük, 200-220 fokon 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna színe lesz. Mielőtt majdnem elkészül, cukorsziruppal megkenjük a tetejét. A szirupot cukorból és vízből készítjük 2:1 arányban.
http://www.gasztroangyal.hu/receptek/desszertek/galette/
A tésztához a lisztet, porcukrot, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, sima állagú tésztává dolgozzuk, 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Lisztes felületen 4 mm va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej nagy részét feltesszük egy lábosban forrni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a cukros tojással. A visszatarto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk össze a lisztet, sót, szódabikarbónát. 2. Elektromos keverővel keverjük össze a vajat a cukorral. Adjuk ehhez a tojásokat, és keverjük habosra. A banánokat is adjuk eh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk tálba, keverjük egybe a sóval, cukorral. Ezután a hideg vajat reszeljük a tésztához, utána adjuk hozzá a tojássárgáját, a hideg vizet, majd gyúrjunk tésztát be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű