2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Megsütjük a piskótát, kihűlés után a tetejéről levágunk kb. 1 ujjnyi vastag lapot, a maradék közepét kivájjuk, és egy üreget képezünk. A kiszedett piskótát összemorzsoljuk, és rumm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Adjuk hozzá a tojást és mandulát. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává. Nyomkodjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egyidejűleg tegyünk bele egy tepsit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és szódabikarbónát. Keverjük össze a tojást, az ír...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA barna tészta elkészítése: A barna lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojások sárgáját és kanalanként a tejet, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű