2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A vajat megolvasztjuk a mézzel, de nem kell forralni, csak a a vaj olvadjon fel. Ebbe belekeverjük a porcukrot, majd ha mézes rész nem meleg a tojást is. A lisztet, szódabikarbóná...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a porcukorral, sütőporral és a vaníliás cukorral jól összekeverjük. Egy közepes tepsit jól kikenünk margarinnal, a lisztes keverék felét beleszórjuk, rárakjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű