2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A tésztához a lisztet, kakaóport, sót, sütőport összekeverjük egy tálban, majd belerakjuk a vajat, tojást, porcukrot és tejet, majd összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a cukrot, a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és az élesztőt, és azzal is átdolgozzuk. Ezek utána a darabos csokit és diót is hozzáadjuk. Vizes kézze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat összekeverjük a liszttel, majd a cukorral, tojássárgákkal és annyi tejföllel, hogy jól formázható tésztát kapjunk. A tésztát hűtőbe tesszük, amíg a kosárkákat k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt elkeverjük a cukrokkal ,hogy édes legyen.A tepsibe elkezdem rakni a kekszet tejföllel lekenem rakok rá banánt megint tejföl és keksz tejföl banán keksz,majd a középső rét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű