1,5 kg alma,
4 dl víz, ízlés szerint cukor,
fahéj,
3 csomag vanília puding,
3 dl tej,
50 dkg háztartási keksz.
Az almát lereszeljük és 4 dl vízben, cukorral és fahéjjal kb. 10 percig főzzük. A pudingot összekeverjük a tejjel és a főtt almához öntjük. Összefőzzük kb. 2 perc.
Tepsit vagy üvegtálat szorosan kirakunk háztartási keksszel, ráöntjük az almamasszát. Tetejét befedjük keksszel és csokoládémázzal bevonjuk. 1 éjszakát állni hagyjuk, hogy puhuljon.
A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan összegyúrom. A tésztát vékonyra nyújtom, és belesimítom egy s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű--a hozzávalókból tésztát gyúrunk ...30 percre a hütőben pihentetjük -ezután 1-2 mm vastagra nyújtjuk -a tésztalapból 3 külömböző méretü kört vagy virágot szúrunk ki 1-1 fánkhoz...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűA formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a puha vajat, a cukrot, a tojásokat és a desszertbort, összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük a hűtőben. Közben elkészíthetjük a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű