1,5 kg alma,
4 dl víz, ízlés szerint cukor,
fahéj,
3 csomag vanília puding,
3 dl tej,
50 dkg háztartási keksz.
Az almát lereszeljük és 4 dl vízben, cukorral és fahéjjal kb. 10 percig főzzük. A pudingot összekeverjük a tejjel és a főtt almához öntjük. Összefőzzük kb. 2 perc.
Tepsit vagy üvegtálat szorosan kirakunk háztartási keksszel, ráöntjük az almamasszát. Tetejét befedjük keksszel és csokoládémázzal bevonjuk. 1 éjszakát állni hagyjuk, hogy puhuljon.
A tojásokat felverjük a cukorral és a vízzel. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet és a diót, majd megsütjük, mint a piskótát. A pudingporokat és a tejet sűrűre főzzük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA Ramát keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a darált kekszet, gesztenyemasszát és a rumot. Dolgozzuk jól össze. Ha túl száraz, adjunk hozzá kevés tejet. Formáljunk egy hosszú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokoza...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit és közepes méretű tepsi hátán, 180 °C-on, körülbelül 8-10 perc alatt megsütjük a lapokat. Négy lapot sütünk. A krémhez a sűrített tejet folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes