Recept:
Piskótához:
5 tojás,1 ek.tápióka keményítő,4ek.darált dió, 2ek. mandula őrlemény,4ek. Xillit(vagy egyéb édesítőszer),1/2tk.gluténmentes sütőpor,1ek.cukormentes kakaó.
Krém
2dl cocomas (kókusztejszín)
1-2ek xillit (ízlés szerint)
1 Smeta-fix
1 gesztenye massza ( nekem rumos- cukormentes volt)
A jól lehűtött cocomast,xillitet,habfixálót kemény krémmé mixerezni. Majd hozzá adni a gesztenye masszát és tovább keverni míg könnyü nem lesz.
( cukormentes barack lekvárral kentem meg a félbevágott piskótát, majd rá a krémet - persze a lekvár elhagyható )
– elégedett.
A tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és összekeverjük egy kevés cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttajuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, a cukr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKivajazzuk a formákat, megszórjuk kakaó porral. A cukrot összekeverjük a tojással. Vízgőz felett/vagy mikróban megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Amikor langyos hűlt, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz anyagokat összegyúrjuk, ha szükséges kicsi tejet gyúrhatunk bele. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húsdarálóra felszerelt formával ledaráljuk. Majd 180 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes