8 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
Mindent összemelegítünk, míg a cukor fel nem olvad. Sűrű masszát kell kapnunk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar keményedik.
Nem fog csokoládé keménységűre megkötni.
Zserbón isteni. A csokoládét bármilyen süteményen helyettesítheti.
Vízzel keményre kidolgozni. 3 cipóra osztani, 15 percet pihenni hagyni. Vékonyra kisodorni, forró olajban sütni.
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA mazsolát beáztatjuk, majd botmixerrel pépesítjük. A kakaós tésztához valókat összegyúrjuk. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól formázható, de ne ragacsos tésztát kapjunk. A kóku...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliás cukrot és a porcukrot ne keverjük bele a tésztába. Elsőnek összeöntjük a száraz alapanyagokat, aztán a folyékonyakat. A vajat ajánlom megolvasztani. A tepsit kenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba tegyük bele a puha vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és robotgéppel keverjük habosra. Ezután adjuk hozzá a lisztes-keményítős...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű