8 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
Mindent összemelegítünk, míg a cukor fel nem olvad. Sűrű masszát kell kapnunk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar keményedik.
Nem fog csokoládé keménységűre megkötni.
Zserbón isteni. A csokoládét bármilyen süteményen helyettesítheti.
A tojásokat a csipet sóval, a cukorral, az olajjal és szódabikarbónával kihabosítjuk. Hozzáadjuk a kefirt, elkeverjük, majd a liszt felét. Beleöntjük a forró vizet, majd jöhet a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát dagasztunk, kb 30-40 percet kelesztjük. Ezután hosszú kígyót formázunk belőle, és kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1, A megtisztított és összevagdalt almát meglocsoljuk citromlével 2, A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, 3 evőkanál mézet, majd a tojássárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát késes aprítóban őröljük porrá vagy egy zacskóba téve hús klopfolóval vagy nyújtófával “verjük” nagyon apróra (ha nem akarjuk babapiskótával készíteni, akkor készítsü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű