8 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
4 evőkanál víz
Mindent összemelegítünk, míg a cukor fel nem olvad. Sűrű masszát kell kapnunk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar keményedik.
Nem fog csokoládé keménységűre megkötni.
Zserbón isteni. A csokoládét bármilyen süteményen helyettesítheti.
Csipp-csupp összekeverni a lisztet a szódabikart, fahéjat, vaníliáscukrot és sót -- félretenni. Előkapunk egy másik edényt, amiben a puha vajat és a tojást, meg a cucut elkeverjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt, majd mérsékelt lángon forralásig melegítjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk,apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas,könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25ú39 cm-es méretűre n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg réteslisztet, 22 dkg porcukorral, fél sütőporral elkeverünk. 5 dkg vajjal kikenünk egy kisméretű tepsit, kb. 30x23 cm és beleöntjük a liszt egyik felét. Krumplinyomóval rány...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű