25 dkg túró, 2,5 evőkanál tejföl, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor ,1/2 citrom héja,2 evőkanál zselatin, fél deci víz, 20 dkg étcsokoládé
Dolgozd össze a túrót, tejfölt, cukrot és a reszelt citrom héját.
Melegítsd meg a vizet, oldd fel benne a zselatint.
Kavard csomó mentesre és add a túróhoz.
1 -1 kanál túrót tegyél kb 20 x 20 folpack darabra és formázz rudakat.
Tedd a rudakat legalább 1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a túró összeálljon.
Olvaszd fel vízgőz felett a csokoládét, majd locsold meg a túró rudakat!
A diót törjük durvára és száraz serpenyőben pirítsuk illatosra. A tojásokat mossuk meg és válasszuk szét. A fehérjét felhasználásig tartsuk a hűtőben. A tejet ízesítsük 1 ek nyírf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és már mehet is egy kisebb (kb. 23 x 28 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe. Az előmelegített sütőbe tess...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA tésztát 3 cipóra osztjuk, téglalappá nyújtjuk, megkenjük lekvárral, 2 oldalról feltekerjük, középre a diós töltelék megy. A tészta szélére tehetünk magozott meggyet és úgy tekerj...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, simára keverjük, hagyjuk felfutni (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a fennmaradt cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű