3 tojás , 25 dkg. cukor , 30 dkg. liszt , 1 sütőpor , 1 bögre olaj , 9 ek. víz , 3 ek. lekvár , vagy dzsem
A tojást a cukorral habosra keverjük. A lisztbe elvegyítjük a sütőport , majd beleöntjük a cukros tojásba. Hozzáadjuk a 9 ek. vizet és a 3 ek. lekvárt , jól elkeverjük , majd beleöntjük a tejfölös pohárnyi olajat . Ezzel is alaposan elkeverjük , majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük . Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Lehet beledobálni meggyet , diót vagy csokidarabkákat is , de anélkül is nagyon finom. Porcukorral hintve tálaljuk .
Tojásfehérjét habbá verni. A többi hozzávalót összekeverni (mixer), és ebbe forgatni bele a fehérjehabot + a mazsolát. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelni, ebbe mehet bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét a cukrokkal keverjük össze, majd adjuk hozzá a narancs facsart levét és reszelt héját. Ezután a darált kekszet is dolgozzuk hozzá, majd a masszát fedjük le, és tegyük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. A kezeletlen narancs héját, mielőtt félbevágod, reszeld le óvatosan, és keverd a száraz összetevőkh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 170C fokra. Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű