125 g natúr 100%- os Maroni gesztenye massza (Sparba kapható)
3.5 dl. langyos víz
200 g Szafi Fitt gluténmentes süteményliszt (süteményliszt ITT!)
15 g Szafi Fitt holland kakaópor (ezt használtam!)
ízlés szerint bármilyen gyümölcs
A gesztenyét a langyos vízzel turmixoljuk össze.
A süteménylisztet a kakaóporral keverjük össze.
A kakaóporos süteményliszthez öntsük hozzá a gesztenyés vizet, majd kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük el jó alaposan.
Ezután egy kisméretű tepsit béleljünk ki szilikonos zsírpapírral és öntsük bele a masszát. (vagy használhatunk szilikonos tepsit is - pl. EZT!)
Jelen esetben meggyet szórtam a tetejére. :) Nagyon passzol hozzá. :)
Előmelegített forró sütőben 200 fokon 35-40 percig süssük.
A tepsi méretétől függően 12-16 kocka sütemény jön ki belőle.
Én kisméretű tepsit használtam, így 12 kocka lett belőle.
25 dkg lisztből, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek. kakaóból, 1 dkg szalakáléból, melyet előzőleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjéből kemény habot verünk, a tészta többi hozzávalóját összekeverjük, majd a legvégén óvatosan hozzáadjuk a habot is. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűHab: 4 tojás fehérje, 20 dkg porcukor gőzön keményre verjük, ha kihűlt a tésztára kenjük
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűhogy írtam, én a fenti mennyiség felét készítettem el, tehát a fotókon ez a mennyiség látható. Azzal indítsunk, hogy kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és tegyünk egy tepsibe sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű