menu

Családireceptkönyv.hu

Francia mákos


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Először sütöttem a mákos kavart tésztát:

6 tojás
12dkg liszt
12 dkg kr.cukor
1/2 dl étolaj
1/2 cs sütőpor
10dkg őröletlen mák


2 db mézes lap:

30dkg liszt
10dkg porcukor
2 ek.méz
8dkg ráma
1tojás+1tojás sárgája
1kk szódabikarbóna.

Krém:

3 tojássárgája
15dkg porcukor
35dkg ráma
2 cs tejszínízű pudingpor
7dl tej

Elkészítés:


A margarínt a tojássárgájával kikeverem. A pudingot elkészítem, ha kihűlt akkor összekeverem.

Ezután összeraktam a süteményt.
Mézes lap-krém-piskóta-krém-mézes lap-vékony krém-durvára vágott pörkölt dióbél.

20x30 tepsiben sütöttem a lapokat, de nagyon magas lett így a süti. Legközelebb a 23x35 tepsiben fogom elkészíteni.

A mézes lapot ilyenkor még nem lehet szeletelni. Másnapra a krémtől megpuhul és akkor már lehet szépen szeletelni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis diós süti (paleo)
Csokis diós süti (paleo)

A piskótához a tojásfehérjét félkeményre verjük. A verést továbbra is folytatva hozzáadjuk az édesítőt. Amikor a hab keménnyé válik óvatosan hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszttel elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Vitamin szelet
Vitamin szelet

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kikenjük. A lisztet a sütőporral és az élesztővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A kandírozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Bombajó csokis-karamellás süti
Bombajó csokis-karamellás süti

1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓKRÉMES PISKÓTAKOCKA
TÚRÓKRÉMES PISKÓTAKOCKA

A 6 tojást szétválasztottam (fehérje és sárgája külön), a fehérjéhez hozzáadtam a 12 dkg cukrot, valamint a vaníliás cukrot, és így kemény habbá vertem. A sárgájához hozzákevertem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk