Először sütöttem a mákos kavart tésztát:
6 tojás
12dkg liszt
12 dkg kr.cukor
1/2 dl étolaj
1/2 cs sütőpor
10dkg őröletlen mák
2 db mézes lap:
30dkg liszt
10dkg porcukor
2 ek.méz
8dkg ráma
1tojás+1tojás sárgája
1kk szódabikarbóna.
Krém:
3 tojássárgája
15dkg porcukor
35dkg ráma
2 cs tejszínízű pudingpor
7dl tej
A margarínt a tojássárgájával kikeverem. A pudingot elkészítem, ha kihűlt akkor összekeverem.
Ezután összeraktam a süteményt.
Mézes lap-krém-piskóta-krém-mézes lap-vékony krém-durvára vágott pörkölt dióbél.
20x30 tepsiben sütöttem a lapokat, de nagyon magas lett így a süti. Legközelebb a 23x35 tepsiben fogom elkészíteni.
A mézes lapot ilyenkor még nem lehet szeletelni. Másnapra a krémtől megpuhul és akkor már lehet szépen szeletelni.
A piskótához a tojásfehérjét félkeményre verjük. A verést továbbra is folytatva hozzáadjuk az édesítőt. Amikor a hab keménnyé válik óvatosan hozzáforgatjuk a nyílgyökérliszttel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kikenjük. A lisztet a sütőporral és az élesztővel elkeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A kandírozott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, a széleknél 2,5 centi papír lógjon túl. Félretesszük. 2. Keverőtálban összemixel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 6 tojást szétválasztottam (fehérje és sárgája külön), a fehérjéhez hozzáadtam a 12 dkg cukrot, valamint a vaníliás cukrot, és így kemény habbá vertem. A sárgájához hozzákevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz