Családireceptkönyv.hu

CSERESZNYÉS MANDULAPITE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Címlap
Receptjeim
Levesek
Előételek
Főételek
Köretek
Sós tészták
Saláták
Desszertek
Kenyerek
Befőzés
Lekvárvásár
Utazás
Blog
Videók
Életmód
Hobbim
Galéria
Partnerek
Címlap Receptjeim Desszertek Cseresznyés mandulapite
CSERESZNYÉS MANDULAPITE E-mail Nyomtatás
2012. június 22. Módosítás: 2012. június 22. Kaldeneker György IWIW Startlap
Mandulás-vajas lágy tésztába kerül a mézédes, nagy szemű cseresznye. Sütéskor egyneművé válva várják, hogy az éhes gyomrot elkényeztessék.

200 gramm lisztből, 1 csipet sóból, 100 gramm cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, 100 gramm vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.

Cseresznyés mandulapite

Egy keverő edénybe tegyünk 100 gramm szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 gramm cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 gramm mandulaőrleményt, 1 csipetnyi sót.

Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, 25 centiméteres, kerek vagy tégla alakú sütőformát.

A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 gramm kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is.
Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40-50 percig.

Elkészítés:


Címlap
Receptjeim
Levesek
Előételek
Főételek
Köretek
Sós tészták
Saláták
Desszertek
Kenyerek
Befőzés
Lekvárvásár
Utazás
Blog
Videók
Életmód
Hobbim
Galéria
Partnerek
Címlap Receptjeim Desszertek Cseresznyés mandulapite
CSERESZNYÉS MANDULAPITE E-mail Nyomtatás
2012. június 22. Módosítás: 2012. június 22. Kaldeneker György IWIW Startlap
Mandulás-vajas lágy tésztába kerül a mézédes, nagy szemű cseresznye. Sütéskor egyneművé válva várják, hogy az éhes gyomrot elkényeztessék.

200 gramm lisztből, 1 csipet sóból, 100 gramm cukorból, 1 csomag vaníliás cukorból, 100 gramm vajból és 3 tojássárgájából gyúrjunk tésztát. Tegyük pár órára a hűtőbe pihenni.

Cseresznyés mandulapite

Egy keverő edénybe tegyünk 100 gramm szobahőmérsékletű vajat, elektromos habverővel keverjük habosra. Adagoljunk apránként hozzá 100 gramm cukrot, 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 100 gramm mandulaőrleményt, 1 csipetnyi sót.

Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centi vastagságúra, és béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt, 25 centiméteres, kerek vagy tégla alakú sütőformát.

A mandulás keveréket öntsük bele, és szórjunk a tetejére 400 gramm kimagozott cseresznyét. Használhatunk fagyasztott cseresznyét vagy meggyet is.
Előmelegített, közepesen meleg 170 fokos sütőben süssük 40-50 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Farsangi fánk a legjobb
Farsangi fánk a legjobb

Fél liter tejet meglangyosítunk 1 evőkanál cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet beleszitáljuk egy tálba (így levegősebb lesz). Rászórjuk a másik e...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Apfel - Cornflakes - Brot
Apfel - Cornflakes - Brot

Backofen bei 175°C vorheizen. Zuerst das Mehl, die geraspelten Äpfel, eine Handvoll Haferflocken, die Cornflakes, das Backpulver und die Rosinen in eine Rührschüssel geben. All...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Fahéjas-csokis keksz
Fahéjas-csokis keksz

1. A listet és a sütőport egy tálba szitáljuk, hozzávagdaljuk a puha margarint. Két kéz közt addig morzsolgatjuk, míg a margarin fel nem veszi a lisztet. 2. Hozzáütjük a két tojás...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
DióVAL töltött párnák
DióVAL töltött párnák

A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Linzer tésztát gyúrunk belőle. (Késes robotgépben i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk