Családireceptkönyv.hu

Serpenyős palacsinta karamellizált almával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
1,5 dl tej (zsírosabb fajta, vagy fele-fele arányban tejszín és tej)
3 púpos ek. liszt
1 fél vaníliarúd kikapart magjai
vaj, 4 kisebb alma, 2 ek. nádcukor, 1 mk. fahéj

Elkészítés:


Egy darabka vajat megolvasztunk egy serpenyőben és a cikkekre vágott almát rádobjuk, megszórjuk a nádcukorral és a fahéjjal, és pár perc alatt karamellizáljuk, így az almák picit megpuhulnak, de fontos, hogy ne essenek szét. Nem kell kevergetni, csak rázogatni a serpenyőt.Közben összekeverjük a masszát, a tojásokat felverjük egy csipet sóval, beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a tejet, meg a vaníliát. Nem kell túlkeverni, csak legyen homogén massza.

A karamellizált almára öntjük a masszát és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral hintve langyosan tálaljuk

Trükkök, tippek, praktikák:


Dupla mennyiség kell belőle :-)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Epres somlói
Epres somlói

A négy tojásból szokásos módon piskótát sütünk. Mikor kihűlt hosszába ketté vágjuk. Jénai tálba tesszük az egyik felét én téglalap alakú jénait használtam és ráöntöm a már kész cso...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

Írómáz receptje díszítéshez: 1 tojásfehérje, 18-25 dkg porcukor (a tojás méretétől függ), 8 csepp ecet A tojásfehérjét géppel felverjük, amikor habos kanalanként hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Habos almás
Habos almás

A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isteni finom bucik
Isteni finom bucik

1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk