2 tojás
1,5 dl tej (zsírosabb fajta, vagy fele-fele arányban tejszín és tej)
3 púpos ek. liszt
1 fél vaníliarúd kikapart magjai
vaj, 4 kisebb alma, 2 ek. nádcukor, 1 mk. fahéj
Egy darabka vajat megolvasztunk egy serpenyőben és a cikkekre vágott almát rádobjuk, megszórjuk a nádcukorral és a fahéjjal, és pár perc alatt karamellizáljuk, így az almák picit megpuhulnak, de fontos, hogy ne essenek szét. Nem kell kevergetni, csak rázogatni a serpenyőt.Közben összekeverjük a masszát, a tojásokat felverjük egy csipet sóval, beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk a tejet, meg a vaníliát. Nem kell túlkeverni, csak legyen homogén massza.
A karamellizált almára öntjük a masszát és 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral hintve langyosan tálaljuk
Dupla mennyiség kell belőle :-)
A négy tojásból szokásos módon piskótát sütünk. Mikor kihűlt hosszába ketté vágjuk. Jénai tálba tesszük az egyik felét én téglalap alakú jénait használtam és ráöntöm a már kész cso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÍrómáz receptje díszítéshez: 1 tojásfehérje, 18-25 dkg porcukor (a tojás méretétől függ), 8 csepp ecet A tojásfehérjét géppel felverjük, amikor habos kanalanként hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük. Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket. 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű