6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg puha vaj
1.A vajat a cukorral habosra keverjük.
2.Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan eldolgozzuk, és felhabosítjuk. (Úgy 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a gépet.)
3.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ebben oszlatjuk el óvatos, alulról felfelé irányuló, félkörös mozdulatokkal a vajas-tojássárgás masszát, felváltva a sütőporral elegyített, átszitált liszttel.
4.Előkészített, tetszés szerinti formába simítjuk a habos tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba! (Itt most gyümölcstorta formában sült a piskóta.)
sütési idő: 18 perc
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 700 Ft
A mogyoró helyettesíthető dióval, mandulával ízlés szerint. Én dióval készítettem például. A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Majd kinyújtjuk, és kifli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Állítsd a sütőt 200 ° C-ra! - Kenj ki egy kör alakú, 24 cm-es pite formát vajjal. - Keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a vaníliát és a sót a csomómentes alap tésztáh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótákat egy tálcára tesszük. A tejet meglangyosítjuk és átlocsoljuk vele a piskótákat, nem kell eláztatni, a krémtől tovább fog puhulni. A fehér csokoládét felolvasztjuk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a porcukorral és a reszelt citrom héjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát (levével együtt adjuk hozzá). A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű