• 50 dkg cseresznye (nehogy kimagozzuk)
• 10 dkg cukor
• 125 gramm liszt
• 3 tojás
• 1 csipet só
• 3 dl tej
• 1 evőkanál vaj
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint a habosra vert tojásokkal. Majd szépen apránként hozzáöntjük a tejet. Egy sütőformát kivajazunk, majd beleöntjük a cseresznyét, és ráöntjük a sűrű palacsintatésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 percig sütjük.
Nem klasszikus, de finom más szaftos gyümölcsökkel is. Szederrel, almával, vagy akár sárgabarackkal is készült, és az sem árt neki, ha egy kevés fahéjat vagy vaníliát is keverünk a cukor mellé. Aki pedig a luxusra utazik, az a tej felét tejszínre cseréli.
A leveles tésztát vágjuk fel 12 db egyforma csíkra. A sütőformát vékonyan kenjük le zsírral, majd tekerjük fel a tésztát. (én azért zsírozom le vékonyan, mert így könnyen lecsúszik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat az olaj kivételével simára keverem, és amikor ezzel készen vagyok beleöntöm az olajat, és azzal is elkeverem. 30-60 percet pihentetem. Teflonos serpenyőbe ecsettel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni és megsütni 180fok 13perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkétszer sütünk 6 tojásból piskótát majd fel tekerjük nedves törölgetöbe hagyuk ki hülni majd kenjük meg lekvárral izlés szerint szeleteljük fel, bele tesszük egy öblös tány...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű