• 50 dkg cseresznye (nehogy kimagozzuk)
• 10 dkg cukor
• 125 gramm liszt
• 3 tojás
• 1 csipet só
• 3 dl tej
• 1 evőkanál vaj
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkeverjük a cukorral, a sóval, valamint a habosra vert tojásokkal. Majd szépen apránként hozzáöntjük a tejet. Egy sütőformát kivajazunk, majd beleöntjük a cseresznyét, és ráöntjük a sűrű palacsintatésztát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 percig sütjük.
Nem klasszikus, de finom más szaftos gyümölcsökkel is. Szederrel, almával, vagy akár sárgabarackkal is készült, és az sem árt neki, ha egy kevés fahéjat vagy vaníliát is keverünk a cukor mellé. Aki pedig a luxusra utazik, az a tej felét tejszínre cseréli.
A kristálycukrot és a tojásokat egy tálban habosra keverjük (fehéredésig, amíg a cukor el nem olvad), majd hozzáadjuk a tejfölt, illetve a tejet is. A lisztet, sütőport és vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a cukorral, a kakaóporral, a kávéval összekeverjük, a tejjel hígítjuk, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve, még melegen beletesszük a margarint,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon pár perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként az almás réteget készítjük el. Ha nagyon sok levet eresztene, akkor érdemes kinyomkodni, vagy megszórni egy kis útifű maghéjjal vagy más nedvszívó rostanyaggal. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű