5 tojás
25 dkg cukor
10 dkg vaj
1 citrom
12 dkg liszt
fél csomag sütőpor
durvára vágott dió a tetejére
A puha vajat kikeverjük a cukorral, citromlével és a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához adjuk a sütőporos lisztet, majd a tojásfehérjét. Lazán összedolgozzuk. Kisebb tepsit /24x32 cm/ kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, megszórjuk durvára vágott dióval és 180 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval holdacskákat formázunk, megszórjuk porcukorral és tálalhatjuk is.
zután bele tesszük, a felfutattot élesztőt, 1,5.dl tejfölt. Nagyon jól kidolgozzuk. 1.órát kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Rácsozzuk. Szaggatjuk Sütőpapíros tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a kakaóval az étcsokival felfőzni, vajat a cukrokkal habosra keverni,ha kihűlt a csokis tej hozzá kavarni a cukros vajat és jól összekeverni végül izlés szerinti mennyiségű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőveszünk két edényt. Az egyikben kikeverjük a vajat, cukrot, vaníliáscukrot és tojást. A másikban összekeverjük lisztet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel, csokipasztillával, őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVizes piskóta Ugyanúgy készül, mint a rendes piskóta, csak vékony kell, hogy legyen. Ahogy kiborítottuk a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt és még azon melegen kiszaggatjuk, sűrűn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű