Tészta:
20 deka liszt
15 deka vaj
1 tojássárga
4 ek víz
Töltelék:
40 deka sarált mák
35 deka cukor
1 pohár víz
Vanil. Cukor
3 tojássárga
1/2 citrom leve és héjja
5 deka vaj
4 tojásfehérje
Meggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk.
Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük.
A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozzá.
Az egyik kinyújtott cipót tepsibe helyezzük, rátesszük a tölteléket.
Lefedjük a másik kinyújtott lappal.
Villával megszurkáljuk, tojással kenjük, lassú tüznél sütjük, vaniliás porcukorral meghintjük.
A piskótához A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi habverő segítségével. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A lisztet 2-3 adagban a tojáshoz keverjük, szépen eldolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgéppel készítettem el a tésztát. A vaj kivételével az összes hozzávalót az üstbe mértem, elindítottam a dagasztás programot. Kb. 10 perc után adtam hozzá az olvasztott va...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűVégy elő egy nagyobbfajta tálat, szórd bele a sütőport, 10 dekagramm cukrot, a vaníliás cukrot és egy nagyon kicsi sót. Ezekre szitáld rá a lisztet, majd jöhet hozzá a vaj is. Amik...
Elkészítési idő: 55perc Nehézség: Könnyű1. A 4 tojást összekeverjük a 8 evőlanál cukorral és 8 evőkanál vízzel -> kemény habra verem, ne follyon. 2. Összekeverem a lisztet a sütőporral egy másik edényben. 3. A felvert...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű