Tészta:
20 deka liszt
15 deka vaj
1 tojássárga
4 ek víz
Töltelék:
40 deka sarált mák
35 deka cukor
1 pohár víz
Vanil. Cukor
3 tojássárga
1/2 citrom leve és héjja
5 deka vaj
4 tojásfehérje
Meggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk.
Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük.
A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozzá.
Az egyik kinyújtott cipót tepsibe helyezzük, rátesszük a tölteléket.
Lefedjük a másik kinyújtott lappal.
Villával megszurkáljuk, tojással kenjük, lassú tüznél sütjük, vaniliás porcukorral meghintjük.
A meghámozott, cikkekre vágott almát annyi vízben, amennyi ellepi, 2 dkg cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal meg a szegfűszeggel ízesítve megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta elkészítése: a fenti anyagokat gőz felett felfőzzük, s ha már forró, beleteszünk 2 mokkáskanál szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához a mák, a lereszelt alma, sütőpor, édesítő és az extrák. Majd összeforgatjuk az egészet, és mehet a tepsib...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűElőkészítés: A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes