Tészta:
20 deka liszt
15 deka vaj
1 tojássárga
4 ek víz
Töltelék:
40 deka sarált mák
35 deka cukor
1 pohár víz
Vanil. Cukor
3 tojássárga
1/2 citrom leve és héjja
5 deka vaj
4 tojásfehérje
Meggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk.
Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük.
A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozzá.
Az egyik kinyújtott cipót tepsibe helyezzük, rátesszük a tölteléket.
Lefedjük a másik kinyújtott lappal.
Villával megszurkáljuk, tojással kenjük, lassú tüznél sütjük, vaniliás porcukorral meghintjük.
A kekszet ledaráljuk és a vajjal és a gyümölcslével összegyúrjuk és a tortaforma alját kibéleljük vele. A túrót áttörjük és összekeverjük az édesítővel, a vaníliás cukorral, cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. maka, cukora, praška, sol, jajca, olje i jogurt dobro zmešati 2. filom namazati 3 korice tiesta (vlečeno ili nekvalitetno lisnato), vsaku posebno, se razme, tak da se dobij...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőporos lisztet zsírral elmorzsoljuk. A cukorral egy egész tojással, a citrom levével (vagy 1 ek ecettel) és reszelt héjával, tejjel vagy tejfellel jól összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverem, és a keverék felét a jó vastagon kivajazott tepsi aljára szórom, kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen. Erre fél kg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű