- 4 bögre liszt (500 gr)
- 1 bögre cukor (100 gr)
- 15 dkg Ráma
- fél bögre méz
- 1 tojás
- fél zacskó sütőpor
- 1 evőkanál mézessütemény keverék
Mindent bele a robotgépbe. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.
A sütőt 170°-ra előmelegítjük.
10 percet sütjük.
Ennek a sütinek a sütés a lelke! Pontosan 10 perc után ki kell venni! (Lehet, hogy hamarabb. Sütő függő)
Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük egy lábasba a tejszínt. Édesítsük a nyírfacukorral és szórjuk bele a vanília magokat. Lassú tűznél forraljuk fel, hogy a nyírfacukor feloldódjon és a vanília kieressze az íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát elkészítjük, kihűltjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a porcukrot, belereszeljük a citrom héját, hozzászűrjük a citrom levét. A tejszínt a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz