25 dkg kókuszreszelék
10 dkg porrá őrölt eritritol, nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak porcukor)
2 tojás
2 tojássárgája
3-4 dkg minimum 75 %-os étcsokoládé
A kókuszreszeléket összekeverjük az édesítővel, majd a tojással és tojássárgával tésztává gyúrjuk. 10 percet pihentetjük a masszát. Púpozott teáskanálnyi adagokból hengereket alakítunk ki. Sütőpapíros lemezre rakosgatva 175 fokra melegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A csokoládét felolvasztjuk, kissé visszahűtjük. Egy zacskó sarkába kanalazzuk. Kis lyukat vágunk a tasak csücskén, majd a kekszekre csorgatjuk a csokoládét. Ha megdermedt már fogyaszthatjuk is.
Reggeli kávé mellé, tízórais dobozokba csomagolva is remek ez a kis apró kekszféleség. Gyorsan összeállítható és tényleg csak pár dolog kell hozzá.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágva apróra vágjuk. Összekeverjük a lágy vajjal, darával, tejjel, cukorral, tojásokkal, kevés sóval, annyi zsemlemorzsával, hogy gombócokat formál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűegy tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott,- de langyos rámát, a sütőport , a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd összeturmixoljuk. A lisztet kisebb...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű.A tészta alapanyagait összedolgozom és ha ez megvan 2 cipót formázok belőle. Hűtőszekrénybe teszem, hogy megkeményedjen és reszelhető legyen. Ha nehezen boldogulunk a tészta össze...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: Könnyű