menu

Családireceptkönyv.hu

Habos mákos almás sütemény


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

3 ek. tejföl,
8 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
18 dkg margarin,
1 cs. sütőpor,
30 dkg liszt,
Töltelékhez:

4 ek. baracklekvár,
15 dkg porcukor,
6 db alma,
40 dkg darált mák,
1 citrom reszelt héja,
Tetejére:

4 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
zsemlemorzsa

Elkészítés:


Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a reszelt almával és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es nagyságúra nyújtjuk, vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig elősütjük. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és még kb. 20 percig együtt sütjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, a mákos tölteléket leszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákenjük a habot, és visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre, 60 fokon szárítjuk. Vizezett késsel szeleteljük, ha kihűlt.

Habos mákos almás sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lehetetlen pite
Lehetetlen pite

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós pite kevert tésztával
Túrós pite kevert tésztával

A tészta hozzávalóit egy tálba pakolom, majd jól kikeverem. Fél órát hagyom pihenni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe a 2/3-át belesimítom. A maradt egyharmadához egy kis tejfölt k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ganache
Ganache

Nem érheti közvetlenül hő a csokit. Hozzáadjuk a tejszínt, addig keverve, amíg egynemű lesz és közben melegítjük. Szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karácsonyi diólinzer /Gluténmentes/
Karácsonyi diólinzer /Gluténmentes/

Elkészítés: Az elkészítése nagyon egyszerű. A diót az eritrittel ledaráljuk. A tojásfehérjét egy kevés eritrittel kemény habbá verjük, majd finoman hozzáadjuk a darált édesítős di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk