Csokis-diós lapokhoz:
3*2 tojás
3*4 dkg cukor
3*6 dkg liszt
3*fél cs sütőpor
3*1 ek víz
3*2 ek olaj
2 ek kakaópor
2*5 dkg darált dió
Sárga krémhez:
6 dl tej
1 cs vaníliás cukor
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 cs vaníliás puding
3 ek cukor
4 tojás fehérje
A sziruphoz:
2 dl víz
15 dkg cukor
ízlés szerint rum
Öntethez:
4 dl tej
2 ek kakaópor
10 dkg étcsoki
1 ek liszt
fél cs csokis pudingpor
rum
darált dió
2 ek olaj
3 dl tejszín
2 tojást szétválasztok. A sárgáját 1 ek cukorral, az olajjal és a vízzel kikeverem. A fehérjét habbá verem a maradék cukorral. A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos, diós-lisztet. Sütőpapíros 15*30 cm-es tepsiben, sütőlapon kisütjük 180 fokon. (Tűpróbával ellenőrizzük.) A másik diós lapot is ugyanígy készítjük el, a csokis laphoz 2 ek kakaóport adunk, és azt is ugyanígy megsütjük.
A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, majd a tojások sárgáját, a cukrokat is hozzáadjuk, majd felöntjük a többi tejjel, és folyamatos kevergetés mellett, kis lángon besűrítjük. A fehérjét 3 ek cukorral felverjük és a forró krémhez keverjük.
A szirup hozzávalóit felfőzzük, felforraljuk, majd kihűtjük és belekeverjük a rumot. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk a lapokat.
A kisült lapokat megtöltjük úgy, hogy alul legyen egy diós lap, rá a krém fele, majd ízlés szerint megszórjuk darált dióval, erre rátesszük a csokis lapot, a krém másik fele, majd ezt is megszórjuk ízlés szerint darált dióval, és a tetejére a maradék diós lapot tesszük.
Az öntet hozzávalóit az olaj kivételével gőz felett felolvasztjuk, majd levesszük és belekeverjük az olajat. A tejszínhabot felverjük. Az összeállított süteményt felkockázzuk, leöntjük öntettel és tejszínhab rózsákkal tálaljuk.
Lobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban áttörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. A kókuszreszelékből félreteszünk egy keveset, a többit a keverékhez adjuk. Ezután megmossuk és szárazra tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a hideg vajat,majd hozzágyúrjuk a porcukrot,mézet,tojássárgát,sót,fűszert.Egy-két órára hűtőbe tesszük.Ezután kissé átgyúrjuk és 4-5 mm vastagságúra kinyújt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lágy vajat kikeverjük a cukorral. 2. Leszedjük a banánok héját, villával összetörjük őket, majd hozzákeverjük a cukros vajhoz. 3. Beleütünk 4 tojást, elkeverjük. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz